Към съдържанието

Ново съвпадение с лентата на историята от Магура – опустошителни войни и преустройство на обществото преди около 7 000 години

май 31, 2018

зацепване

В рисунките от Магура е представена циклично повтаряща се история, дължаща се на действието на принцип, който се повтаря във времето, представен като колело. То поражда лентата (последователността) на историята с нейните особености.

shema istoriya

Лентата на историята, показана в Магура, касае период от един прецесионен цикъл или 26 000 години, случил се между 39 000 пр. Н.Е. и 13 000 пр. Н.Е. Всеки сегмент от лентата показва настъпването на нова епоха с продължителност от 2 000 години, в която човешкото развитие се отличава от това в предходния сегмент. Така разделителните граници между сегментите бележат време на съществени промени.

Понеже историята е представена като циклична, то същата логика се отнася и за нашия прецесионен цикъл, започнал преди около 15 000 години (14 600 – въпросът е обект на продължаващо уточняване).

historical predictions BG 1

Към останалите съвпадения, станали известни досега, се добави ново, касаещо времето от преди около 7 000 години. Според цялата сцена на историческия запис, това е времето, даващо началото на епоха, която предшества идването на високата мъжка фигура (1), обозначена като бог-мъж. Тази фигура бележи историческата смяна на Богинята Майка от Бог Баща.

Тази статия показва резултатите от генетично проучване, според което преди около 7 000 години започнал процес, продължил около 2 000 години, при който генетичното разнообразие по мъжка линия силно намаляло. То намаляло до такава степен, все едно на 17 жени се падал по 1 мъж.

Още 2 000 години по-рано или преди около 9 000 години са култивирани пшеницата и ечемикът, което довело до плавно изменение на обществото и създаване на центрове, доминирани от мъже. Това подготвило почвата за измененията отпреди 7 000 години, когато лентата на историята започва много силно да се изменя, т.е. настъпили са големи промени.

Доминираните от мъже центрове започнали да воюват помежду си – явление, което преди това било непознати. С това започнали „мъжките“ времена или „кучешките“ времена – в предния прецесионен цикъл в същия сегмент се появява кучето преди около 33 000 години и тогава се случват големи промени.

Воюването довело до там цели мъжки кланове, създадени от общ прародител, да бъдат унищожени, а жените им да бъдат взети от клановете-победители. Така окончателно приключил матриархатът от по-ранните епохи и вече генетичното разнообразние по мъжка линия силно намаляло до степен да изглежда, че на 17 жени се падал по 1 мъж.

Такава е лентата на историята от Магура – валидна за кое да е човечество. Всяка промяна в нейната форма показва промяна в начина на живот.

historical predictions BG 1

Тези събития се разиграли в единствения правоъгълен сегмент от дясната страна на скъсването на лентата. От лявата страна са показани само правоъгълни сегменти – какво, там само стесняване на генетичното разнообразие ли ще се случва?

Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: