Skip to content

Атомът на човешката същност

юли 9, 2017

Колкото по прост е един символ, толкова по-трудно се чете. Причината е, че може да значи всичко. Колкото повече елементи има в него, колкото по-сложен е, толкова повече описание съдържа и е толкова по-лесно да се разпознае конкретно явление или принцип.

629

Плътният кръг е елемент на рисунките, а и самостоятелен символ, който се среща десетки пъти в Магура, но досега поне за мен трудно се поддаваше на осмисляне, докато не намерих един ред на развитие на съзнанието и духа, случващо се чрез човека:

01-raw-of-transformation

Човекът като явление е път на развитието на съзнанието и духа. Именно това развитие е цел на битието, а не самият човек.

Всичко започва със зародиша (1), който носи цялото съдържание, всички заложби, наклонности, описание. Затова и в българския език думата е развитие, защото човешкият живот представлява разгръщане на заложеното в зародиша до пълното му осъществяване.

478

Произходът на зародишите е в нарисуваното в Магура слънце, което може да значи както материалното светещо ни през деня слънце, така и слънцето изобщо като извор на живителните енергии.

Това, че вътре са нарисувани два плътни кръга значи, че се имат предвид както два, така и много, всички.

Макар нарисуваното в Магура слънце точно да отговаря на сегашното разбиране на физиката за работата на звездите, според което в техните ядра се случва сливане на ядрата на водорода до ядра на хелия, то двата плътни кръга вътре могат да значат и разпада на изначално непроявеното битие до зародиши. Това нещо довежда до отделянето и на огромни количества енергия, представени от лъчите.

Зародишите, изглежда, спонтанно се обособяват от тъканта на непроявеното битие и са първата стъпка към неговото проявяване. Това напълно прилича на установените дотук явления в квантовата физика, където в привидно празното, но изключително плътно откъм енергийно съдържание пространство спонтанно възникват и изчезват двойки елементарни частици. Ако там съществува фактор, който да застави частиците да влязат в някакво взаимодействие, те не изчезват, но заемат нови състояния, които ги оставят проявени и довеждат до там, че частиците участват в проявеното битие.

Хубаво е, че в Магура има много голям брой рисунки и, че целият разказ е предаден с еднотипни символи. Така човек може да види множество случаи, в които участва един и същи символ, и така да си състави много по-пълна представа за смисъла на този символ.

Magura cave paleolithic paintings S4 numnbers and text small

Едно място, където се среща този символ, е сцената на прераждането на хората и създаването на божествените владетели. Там първоначално душата бива изпратена да се върне при Бог-Слово (Т), като в него се завръща не самата душа, а се завръща съдържащият се в нея зародиш.

01

Друго място, където се появява плътният кръг, е част от сцената, описваща менструалния цикъл. Плътният кръг или зародишът се оказва прикрепен към символа Т, който значи Бог-Слово, но е и част от образуването на женския творящ дух от мъжкия оплождащ дух:

female-spirit-creation

Т значи също така и женственост, матка. Матката с яйчниците прилича силно на символа Т.

01

Виждате как отделеният от завръщащата се в Бог-Слово душа зародиш след това се оказва прикрепен към Т (матката) в сцената, където се описва жизненият цикъл на яйцеклетката (зародишът). Числото до това Т с зародиша на него е 28 или 29. За съжаление, минало е много време, част от пигмента на рисунките е дифузирал по порестата повърхност на скалата и очертанията на рисунките вече не са така ясни, особено при малките детайли, които са разположени нагъсто.

Удивителното в Магура е нейното твърдение, че всяка яйцеклетка е една душа, завърнала се към Бог-Слово и проявила се материално като готова за оплождане яйцеклетка.

03

02

Отново в същата сцена, където всички числа и подредби отговарят на протичането на менструалния цикъл, виждаме Т, което отделя плътен кръг като част от подцикъл на менструацията и то точно преди овулацията и образуването на нова яйцеклетка.

Велика е Магура, защото всичко е записано в нея. И тук става дума не толкова за материалните проявления. Магура говори за преобразуванията и взаимодействията на символите, а материалните проявления са наистина само проявления. Обаче затова яйцеклетката е кръгла, а матката е Т-образна, защото такава е формата на техните символи, те съществуват в такъв вид в абстрактния свят преди материализацията си.

0504figure-7-comparison-between-convex-and-plain-paintings-style

След това намираме плътният кръг под формата на главите на човешките фигури.

01-raw-of-transformation

Ясно е от реда на развитие на духа и съзнанието, че главата произлиза от плътния кръг.

Когато една рисунка от Магура има глава, това значи, че тя има определена задача, която изпълнява. И, действително, задачата е точно онази съвкупност от заложби и наклонности, която има да се изпълнява.

stopanstvo

Символът на дома също съдържа зародиши в себе си и донякъде има прилика с нарисуваното слънце.

04

И е много подобно на слънцето от Плиска, което обединява в себе си квадратно ядро, два зародиша, представени като очи, спирала около ядрото и лъчи.

Но какво значат двата зародиша в дома, за сега не знам.

IMG_2918 small

Зародиши се намират и на други места, например, кръгът с точка в средата, който символ значи също злато и слънце.

05

Символът се намира и тук, където имаме съсредоточението на духа върху намиращия се в средата му зародиш. Това довежда до състоянието на човек в творческо съсредоточение, представено от фигура във възбудено състояние.

Преди години правех дълбоко отпускане преди сън и дълбоко вглъбяване в себе си в това състояние. Когато умението ми да правя това напредна много, започнах да достигам до нещо, което нарекох атом. То представляваше облакоподобна сфера с неясни очертания, с не точно очертани граници, а плавно преливаща в нищото. Беше синя на цвят и светеше, състоеше се от безбройни „искрици“, които се появяваха и изчезваха, движеха се във всевъзможни посоки. Навътре в този атом никога не можах да навляза. Останах с впечатлението, че това е най-дълбоката ми същност.

Обяснявам си това по следния начин: най-съществената част в нас е зародишът ни. Целият ни живот произтича от него. В него са всичките ни заложби, цялата ни съдба. Всичко, което имаме да направим приживе.

Да успееш да се свържеш с атома си и да се отдадеш само на него, това е златото. Да се съсредоточиш само върху него, онова отвън да не ти поставя за изпълнение несвойствени за теб задачи. Това е чистото злато.

Което не значи да бъдем темерути, нито значи да се изолираме. Нищо не пречи да разговаряме, да излизаме и да изслушваме. Но никак не е потребно да възприемаме за изпълнение идеи и записи от други зародиши. Ние трябва да се съсредоточени върху изпълнението на своя зародиш.

Така се постига творческо състояние. Да твориш е да разгръщаш записите на собствения си зародиш и да ги въплъщаваш.

Това е съвършеният начин да бъдеш божествен. Така изпълняваш волята на Бога-Слънце, като осъществяваш себе си, като се изживяваш. Това е твоята връзка с него. Тогава ти ще бъдеш богат, защото коренът на думата е бог, а ат накрая значи да си настроен, съзвучен с него.

Да, енергията за изпълнението на всеки един зародиш идва с него. Когато общуваме със зародиша си, ние биваме осенявани не само от вдъхновение, но и от всички сили, които са необходими за осъществяването му.

Два начина има да осъществяваш атома си. Единият е да си напълно инстинктивен – така действаш по неговите заложби и команди. Другият е да си съзнателен за него и съзнателно да го осъществяваш. Има и един начин да си далече от зародиша си – това е да са те научили какво и как трябва да правиш, защото това са външни модели.

Това не значи да си останеш завинаги неграмотен. Напротив, бъде грамотен.

01-raw-of-transformation

Защото грамотността е състояние (5), което не можеш да прескочиш по пътя към пълното развитие на духа и съзнанието.

Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: