Skip to content

Бебе и Дявол – борба на ангели и демони в облаците над мистичния връх Бабу

януари 23, 2017

Районът на Белоградчик е препълнен със странности. Не са само скалните форми, но тук е и най-голямата библиотека на маговете – Магура, скални светилища, ритуални кладенци, слънчеви отвори в скалите, грамаден геоглиф на Твореца и Разрушителя, места, където растителността следва сложни геометрически построения и какво ли не още.

Част от цялата тази загадъчна композиция е и митичният връх Бабу, намиращ се между селата Средогрив и Гюргич. Според стара легенда, смъртта е обещана на всеки, който дръзне да се качи на Бабу.

%d0%b1%d0%b0%d0%b1%d1%83-1

Връх Бабу

Навярно има защо.

В района му е проведена тайна военна операция – доколкото е могла да бъде тайна, защото тогава са били затворени пътищата наоколо. Обяснението било, че са избягали затворници, които имало опасност да минат през границата. Но по това време Людмила Живкова проявява интерес към района на Белоградчик и се твърди, че Бабу е бил „проучван“ по нейна инициатива. Различни сведения, сред които и книгите на Милан Миланов, твърдят, че целта на операцията е тайна пещера в района или дори в самия Бабу, където се съхранявали важни артефакти. Същата пещера е тема и на множество местни легенди и разкази, включително е била издирвана и от Цар Борис III.

За същата пещера получих подобни сведения относно съдържанието й и от друг източник – мой познат от село на 30-ина километра, който твърди, че получава информация от същества и чрез видения. Но по неговите думи пещерата съвсем не е намерена и артефактите не са изнесени. Той очаква предстоящото събиране на Деветимата, след което пещерата ще се отвори. Не ме питайте за повече, защото не знам, но същият човек искаше да ме подложи на някакви тестове, за да провери дали не съм един от тези девет, които трябва да се съберат, обаче нямам никакво желание да участвам в това.

Имам и лични преживявания, свързани със смъртта на гледната точка след посещение на Бабу, но ще дам връзките към публикациите в края на статията,

В тази публикация искам да обърна внимание на нещо отпреди почти четири години.

04

Интересен облак над Бабу

Моят приятел Ангел Боянов – Драката, който е собственик на къща за гости в Белоградчик и предлага офроуд изживявания, често се намира някъде сред скалите – на обиколки сам или с негови гости. И така, на 24 юни 2013 година бил на „Римското“ кале (което всъщност не е римско, а е строено през XIX век, но тук всичко се нарича римско, ако ще да е светилище отпреди 8 000 години, ама това е друга тема), откъдето наблюдавал един-единствен облак с интересна форма, намиращ се над връх Бабу. Само и единствено вътре в този облак прескачали мълнии. Тогава той снимал този облак.

Като дете съм виждал такова явление веднъж. Интересно е, че го гледа от площада на Белоградчик и облакът пак беше в тази посока, ама тогава и понятие съм си нямал, че съществува връх Бабу. Пак беше само един облак в небето, бял, а в него прескачаха мълнии, без да се чува гръм.

Няколко години по-късно наблюдавах много мощна буря от мълнии без звук в село Чупрене. Интензивността на мълниите беше невероятна и цветовете им бяха различни, но ни какъв звук не се чуваше. Заедно с това се случиха и две по-любопитни събития. Едното беше, че на едно възвишение отсреща падна зелена мълния и от мястото на падането й изхвръкнаха много искри. Секунда по-късно от това място се понесе светещ зелено-жълт облак, който постоянно си менеше формата и цветовете в него преливаха. Този облак измина около 100 метра (визуално трябва да е бил с размери 5-10 метра, като знам колко надалече се намираше – на около 200 – 250 метра). На едно място тоя светещ облак избухна и от там също се разхвърчаха много искри. Заради тия мълнии токът беше угаснал, а точно същата вече България играеше срещу Мексико на световното в САЩ. В коридора крушката беше изгоряла и беше махната. Въпреки това, от коридора започна да струи много мощна синьо-виолетова светлина като от електрожен и това съвпадна с прелитането на въпросния светещ облак с преливащи цветове. Това светене в коридора го наблюдава и баща ми.

Доста години по-късно четох, че от време на време се случват борби между НЛО в небето, но те никога не случвали по открит начин. Тези борби винаги се маскирали като гръмотевични бури. Човек можел да разпознае такава борба по три признака: голяма интензивност на мълниите, липса на звук, различни цветове на мълниите.

И така, връщаме се пак на облака, заснет от Ангел. Тогава той успял да снима и една мълния в него:

01

Мълния в облака над връх Бабу

03

Връх Бабу в друг ракурс

Едва на 20 януари 2017 година Ангел забелязал нещо интересно в облака – лица. За да ги видите по-лесно, направих леко подчертаване:

02

Да, образите в облаците са въпрос на въображение. Всеки може да види едно или друго.

Дори при това положение, в този облак много добре се виждат две лица – на бебе и на демон.

Кой е символът на ангелите? Бебето.

Ако в този облак виждахме дявол и лисица, положението би било едно. Но наличието на двете пълни противоположности на едно място, в един и същи момент, по време на едно и също събитие говори за неслучайна природа на явлението.

Като гледам композицията, мисля, че се е случило следното: облакът е бил прикритието на кратка борба между небесното и подземното. Тя се е случила над Бабу заради опит на едната страна да получи контрола над него.

Има и друго обяснение, но и то не е много по-различно. Острите форми концентрират енергия по ръбовете си. Затова над такива остри и високи скали се получават деформации в разпределението на полетата и зарядите – заради съществуването на върха. Облаците се образуват от наелектризирана водна пара, която е чудесна среда-проявител. Появата и изчезването на облаците както и тяхното поведение са само проявление на условията във въпросните части от небето. Облакът не е причината, облакът е следствието. Затова оформянето на един облак по по-открояващ се начин показва много по-добре и по-правилно структурирани условия в тая част от небето. Значи, в това време Бабу е въздействал така на небето над себе си, че така е преразпределил потенциалите и зарядите там, че да възникне такъв облак и в него да се откроят и две лица. В този случай Бабу е като прожекционен апарат, а водата в небето над него служи като платно за прожектиране. Така остава въпросът, защо Бабу е проектирал борба между Бебе (рай, Бог, ангели) и Дявол (Ад, Сатана).

Връзки:

Вероятен мегалитен обект до и без друго странния връх Бабу
Всичко по темата за митичния връх Бабу – средището на пълното постигане

Разказ за Бабу. Част 1

Разказ за Бабу. Част 2

Разказ за Бабу. Част 3

 

Advertisements
One Comment
  1. What an awesome way to explain this-now I know evegtyhinr!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: