Skip to content

Шапките като наследство от магическото ни минало

октомври 5, 2016

Магията и тайните познания са най-същественото съдържание на древността – тогава така са се правили нещата. Но магията е искала определено душевно състояние, за да стане. Различните състояния на душата имат своята съответна форма.
В по-късни времена хората са опитвали да заменят нужното състояние на душата с атрибути, които наподобяват или направо повтарят формата на състоянията. В днешно време пък в безпаметност и по наследство ползваме старите магиески символи, за да се киприм.
Е, в някои случаи все още има някаква памет кой вид шапка за какво се ползва, а в други случаи хората интуитивно подбират шапките си според ролята си.

cilindar

Цилиндрична шапка Произхожда от състоянието просветител и от състоянието владетел. След изобразяването си в Магура като състояние на душата, тя е неизменен атрибут на ранноантичния бог Бал/Бел/Баал.

cone-hat

Висока конична шапка
В Магура такава е формата на главата на един посредник между божественото и ежедневното равнище на съществуване.

emperor-china

Короната на божествения владетел
В Магура символът Т значи Бог-Слово, от който произхожда Промисълът за управление на света. Владетелите следва да са осъществители на Промисъла на Земята.
Рисунката от Магура на тази снимка представя Първото Пришествие – пристигането на същност (може би и човек), която въплъщава Пормисъла на Земята.
Тук е показана формата на короната на ранните китайски императори.

magister

Шапка на магистър – знак за завършено посвещение
В Магура Богинята-Майка има три аспекта, един от които е този на Учителя. Счита се, че всички знания и умения идват от нея. Затова тя носи символа Т (Слово, Промисъл) на главата си. От нея се получава посвещението. Името й е Ма, учениците й са маг. До дон днешен имаме титлите Магистър и Магистрат, чиито шапки повтарят символа на посвещението.

prostitution

Шапка на материално ориентиран човек
Показаната тук рисунка от Магура е част от сексуалната сцена, в която сексуалната енергия се използва на разменни начала – срещу даването или срещу придобиването на блага. Тази женска фигура има силен стремеж да властва и да придобива – това разбираме от силно завъртените й навътре ръце.

queen

Корона на владетел от женски пол

Advertisements
Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: