Skip to content

Цикли на царуване

септември 22, 2016

Вчера Ана-Рея Христова ми даде много яка идея, която доразвих – колко царя, владетеля трябва да има?

duh-i-slovo

В Магура има два основни символа – символът на Духа (енергията) и символът на Словото (описанието на нещата). Тези символи се комбинират множество пъти и създават други символи и рисунки.

Общият брой на символите Дух в чист вид е 54. Тези символи участват в изграждането на още 54 рисунки и така общият брой на рисунките, в които участват символите Дух, е 108.

Общият брой на символите на Словото в чист вид е 54. Тези символи участват в изграждането на още 54 рисунки и така общият брой на рисунките, в които участват символите Слово, е 108.

Хммм. Символите за Дух и Слово демонстрират едно и също разпределение сред рисунките от Магура. Да видим това графично.

proces

Какво се случва тук? На челите предните статии е ясно, но ще го кажа накратко за онези, които още не са се запознали с философията на рисунките. Рисунките от Магура представят целия процес по сътворяване на битието в неговите етапи – всяка рисунка е един етап. В самото начало на процеса имаме три съставки – Дух (оплождащ, задвижващ дух), Слово и Пространство. Те се комбинират множество пъти помежду си и създават поредните етапи.

female spirit creation

Когато към Духа се принади Словото, получава се Творящ Дух.

От двата вида дух – Творящ и Оплождащ се създават женските и мъжките фигури:

fig 44

Създаване на мъжка фигура чрез добавяне на плът.

fig 13 - elementi malka

Създаване на женска фигура чрез добавяне на плът.

И ето: имаме 54 разновидности на Духа и 54 разновидности на Словото. Те създават 27 разновидности на Творящия дух. От Духа се създават 27 мъжки фигури. От Творящия Дух се създават 27 разновидности на женски фигури.

Общо имаме 108 рисунки, в които участва Духът и още 108 рисунки, в които участва Словото, като те се пресичат в 27-те рисунки на Творящия Дух.

Общо всичко се случва на 108 поредни етапа, като отначало процесите на Духа и Словото вървят паралелно, след това временно се пресичат и накрая създават два паралелни клона.

Ана-Рея Христова, докато чела публикацията за значението на буквите, била споходена от мисълта, че общият брой на царете е 108 и сподели това с мен.

Поразмислих и зацепих, че ако всеки цар управлява по 20 години, то целият цикъл на царуване ще стане 2 160 години или това е една зодиакална епоха, а всяка зодиакална епоха носи в себе си някаква предопределеност, някакъв уклон, който се осъществява, докато тя трае. Следователно, целият цикъл на царуването на 108-е царя следва да изпълни заложения в епохата промисъл. Епохите идват със своя дух и промисъл.

Magura cave paleolithic paintings S4 numnbers and text small

След това се сетих, че в Магура има една сцена, която описва как се създават царете. В нея първо една душа бива изпратена обратно при Словото (Т). От там тя се връща като душа за прераждане и бива зачената, а след това родена като пеленаче. След това получава обучение, дом, стопанство или царство, получава власт и става конник, т.е. владетел.

Важна съставна част от процеса е изпращането на душата при Т (Словото, Промисъла), преди да бъде преродена. Така душата познава Истината. Причината за това е, че държавата трябва да бъде въплъщение на Промисъла на земята и затова царят трябва така да управлява, че в съзвучие със Словото да подрежда държавните дела, така че да се осъществи Промисъла.

Пращането на бъдещата царска душа при Словото (Т) има за цел препрограмиране и влагане на Словото за съответния период вътре в бъдещия цар.

А защо да има 108 царе?

Числото 108 = 00.11.22.33

Това е комбинация от всички възможни състояния на нещата в пространствата с размерности от 0 до 3. Чете се така: на 0 позиции може да се намират 0 обекти. Общият брой варианти е 1. На едно място може да се намира един обект. И тук общият брой на възможностите е 1. На 2 места могат да се намират 2 различни обекта. Общият брой на възможностите е 4. Накрая, на 3 места могат да се намират 3 различни обекта. Общият брой на възможностите е 27.

1.1.4.27 = 108

Или числото 108 представя всички възможни състояния на нещата в първите четири пространства.

Затова етапите на развитие на Духа и Словото са именно 108, защото с това се изчерпват всички техни варианти.

И затова царете в една зодиакална епоха е логично да се именно 108, защото всеки от тях идва, за да въплъти на практика един от етапите – както е програмиран от Словото.

Ама забравете сегашната представа, че човек като е „на власт“ продължава да бъде себе си. При древните царе такива неща не е имало. Царят е получавал ново име, разделял се е с рода си и практически е ставал съвсем нов човек, който прави това не за себе си и не от собствена гледна точка, а се е превръщал в инструмент на осъществяването на Промисъла на земята.

За всеки зодиакален цикъл, за да се осъществи преднамереният Дух и Слово, това се е поделяло на 108 етапа на осъществяване и са били нужни 108 царе – по един цар за въплъщението на всеки от етапите. Царували са по 20 години всеки.

И не е имало такива глупости като предаване на титлата по наследство, да не говорим пък за избиране на цар чрез гласуване.

Advertisements
Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: