Skip to content

Историята на една енергийна точка до Белоградчик

септември 7, 2016

Февруари 2014, приятни и топли дни. Близо до Скалата на Богинята-Майка.

Няколко пъти бях минавал по тази пътека, за да ходя до Скалата на Богинята-Майка, която тогава все още наричахме Главата, защото още не бях забелязал приликата й с една от рисунките на богинята в Магура. Този път се бяхме събрали десетина души от Белоградчик и се разхождахме. С нас беше и приятелят ми Ивайло Крумов, палеоархеолог. Той има набито око за части от неща, които си пасват едно с друго.

Като минахме през въпросното място, той забеляза, че два камъка имат съвпадащи контури. Бях минавал вече няколко пъти от там, но никога не ми беше правило впечатление.

12

Фигура 1. Ивайло Крумов оглежда контурите на двата камъка.

14

Фигура 2. Единият камък.

15

Фигура 3. Другият камък.

Гледахме, мерихме – действително това бяха двете части на една голяма кръгла плоча. Като ни обхвана една лудост – да наместим камъните, както са били. Отрязахме лостове от гората и започнахме.

13

01020304050607

Накрая камъните бяха наместени, но не докрай. Оставихме си малко донаместване за някой следващ път.

08091011

Чудихме се за произхода на този камък. Често по скалите се образуват скални гъби, горната част на които понякога прилича на пита, ама никога не съм виждал толкова кръгла. Ако имаше такъв произход, навярно просто се беше изтъркулила от по-високите скали, та се качихме да огледаме върху тях. Извисена скална площадка с един брой останка от плитка ритуална шарапана. Но никакви следи от съществуването на скални гъби.

Да беше воденично колело – не беше, защото наоколо няма река нито поток, нито по колелото има характерните отвори за мелнични камъни. Не знаехме и досега не знаем произхода на плочата.

През 2014 и 2015 водих посетители наоколо и веднъж една дама ми каза, че не трябвало да събираме камъка, защото такива камъни били печати на портали и не се знаело кой минава през тези портали. Като се счупел такъв печат, порталът се затварял. Да не ги събираме докрай, за да не възстановяваме портала.

През май 2016 гост ми беше Петър Няголов, който провежда лечения на особени места. Целта му бе лично да провери интересни места около Белоградчик, за да прецени кои от тях могат да се използват за лечение. Едно от местата, които той избра, е въпросната плоча.

Практиката с неговата група на мястото се състоя вчера, 06.09.2016. Още при предното си посещение той обърна внимание, че гората расте на почтително разстояние около плочата – на 3 метра от камъка от десетилетия не са расли никакви дървета и така се получава един празен кръг в гората.

Докато траеше практиката, забелязах няколко неща:

  1. Не само, че на няколко метра от камъка от десетилетия не са расли дървета, но и всички протегнати над камъка клони на дървета са изсъхнали;
  2. Преди преместването около камъка не са расли никакви фиданки, въпреки че има от къде да падат семена – погледнете снимките по-горе;
  3. След като почти сме сглобили плочата, около нея са започнали да поникват млади дръвчета от падащи от близък дъб жълъди. Младите фиданки около камъка са именно на възраст от една и две години.

Излиза, че докато камъкът е бил разделен на две части, намиращи се на 3-4 метра една от друга, около него не са расли никакви дървета, умирали са протегнатите над него клони и не са покълвали падащите по земята семена. Доста злокобно.

След незавършеното докрай събиране на двете части около камъка започват да растат фиданки.

Петър Няголов казва, че тази плоча обозначава точка на среща между дълбоки земни енергии и небесни енергии.

В групата имаше радиестезиолог, който след проверка даде ценни указания как по-нататък да се долепят двете части на плочата.

Описаното тук е експеримент, който не знаехме, че правим. То значи, че местоположението на всеки един камък може да има огромно значение за състоянието на цялата околност.

Advertisements
Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: