Skip to content

Съпоставка на концепцията от Магура с алхимията

май 5, 2016

Прави впечатление, че сред рисунките от Магура могат да се намерят множество подобия на символа за Марс и за мъж, който използваме сега.

2000px-Mars_symbol.svg

mazhki duhove 1mazhki duhove 2mazhki duhove 3

Намират се и множество подобия на символа за Венера и за жена.

2000px-Venus_symbol.svg

zhenski duhove 1

В същото време сред рисунките се намират и множество подобия на символите от алхимията:

alchemy

Дали това е случайност? Би могло да бъде, ако имаше само по един или два подобни символа, но не и при десетки подобни символи, което говори за съвсем системна и преднамерена употреба на тези символи.

За да проверим нещата по-задълбочено и да разполагаме с верен отговор, трябва да направим допълнителни анализи и да проверим, дали тези символи имат връзка с останалите рисунки в пещерата.

На първо място, след сравнение на повтарящите се части и на конфигурацията на рисунките, се вижда, че рисунките от Магура произлизат една от друга чрез усложняване и комбиниране на нови елементи. Ето само няколко примера за това:

zhenski duhove 1zheni 1mazhki duhove 3mazhe 1deyateli 1

Или пък тези примери, в които рисунките унаследяват една от друга конкретни качества:

Учението от Магура не е просто, но не е и твърде сложно, ако човек схване идеята, че символите се изграждат един от друг и, че еднаквите елементи се четат еднакво в различните рисунки.

Всяка група от подобни изображения може да се подреди от най-сложната към най-простата рисунка. Така откриваме, че най-простата рисунка се явява родоначалник на групата. Ако това се направи с всички рисунки, в крайна сметка се откриват три изначални рисунки, от които се образуват всички останали чрез множество етапи на комбиниране на елементи и усложняване.

36

SPIRIT

Ето къде е произходът на единия клон от елементите – Слънцето. Вземете ядрото на Слънцето и кой да е от неговите лъчи и ще получите всички мъжки символи. С това се направи една част от проверката и се показа, че тези магурски рисунки действително съответстват на съвременния символ за Марс и за мъжа, тъй като Слънцето е мъжки, оплождащ аспект на битието и произлизащото от него е мъжко по същността си.

Това може да се прочете в два основни аспекта – енергиен и материален.

В материален план звездите са реакторите, които създават различните видове атоми, т.е. различни проявления на материята. При термоядрения синтез в ядрото на Слънцето две водородни ядра се сливат и образуват хелиево ядро. Този процес продължава нататък до образуването на елементи до желязото. Двете водородни ядра се символизират от двете точни вътре в Слънцето. И днес ние изобразяваме водорода по същия начин.

Когато една звезда изчерпи горивото в ядрото си (когато наличният там водород вече е трансформиран), скоро предстои нейната гибел, при която звездата избухва, отделяйки огромни количества енергия. Благодарение на това е налична достатъчно енергия, налягане и температура, за да се синтезират и по-тежки химически елементи.

Това е материалният път на трансформация, при който от енергия се получават частици, а от тяхното сливане в различни конфигурации – различните химични елементи, а от тях пък – молекули, клетки, тела. И целият този процес представлява доразвитие и промяна на формата, под която е подредена и спрегната изначалната енергия.

Такива процеси познава и алхимията, която говори за различни равнища на превръщане и усложняване на материята.

Лъчите на Слънцето са от една страна различните честоти на енергията, която то излъчва. А на всеки атом пък отговаря определена честота. Следователно, лъчите му, заедно с неговото ядро, представят по един химичен елемент, създаден от звездата.

Magura male spirit symbols

С това става ясно защо някой от рисунките от Магура наподобяват в огромна степен символи на елементите от алхимията – защото самите рисунки от Магура имат смисъл и на химически елементи и то с напълно онагледен процес на произхода им.

Магура разказва и за това, как от мъжките символи (елементи) се създават женските символи.

female spirit creation

Когато към мъжкия символ се добави символът Т, то се получава съответният женски символ. В следствие се създават всички налични разновидности на женските символи:

Magura female spirit symbols

 

Това са друг тип химически елементи. Химическите елементи се разделят на метали и неметали, като металите съответстват на мъжките характеристики. Металите отдават електрони. Неметалите получават електрони и съответстват на особеностите на женското отношение към света.

Ако мъжките фигури от Магура отговарят на металите, то Магура представя общ брой от 54 метала. Ако женските фигура са неметалите, то Магура представя 27 неметала.

А вижте сега разделението на метали и неметали в таблицата на химическите елементи:

metali

В сиво са металите, а бяло – неметалите. Дадени са 27 неметала. Основните метали са 56. Но в Магура и една разновидност на мъжките символи, която включва 27 рисунки и допълва общия брой на предполагаемите елементи до 108.

В днешно време, заедно с изкуствено получените химически елементи, познаваме 110 елемента.

От мъжките и от женските символи се получават по-сложни фигури, които приличат на човешки тела:

construction

По-нагоре бяха показани много примери за такива.

А ето как изглеждат електронните орбитали – областите от пространството, където се намират електроните от съответните електронни слоеве около ядрото на атомите:

 

С оглед на показаното дотук не е странно, че електронните орбитали приличат на човешките фигури от Магура, тъй като фигурите са по-сложни построения на основата на мъжките и женските символи, които отговарят на металите и неметалите. Не само, че не е странно, дори става закономерно.

Да разгледаме и взаимодействието между „елементите“, както е показано в Магура. То личи най-ясно в сексуалните сцени, където има взаимодействие между мъжки и женски фигури, което е аналог на химическа реакция между метали и неметали:

Untitled-1

Когато е нарисувана далече от женска фигура, мъжката фигура има нормалната си конфигурация, показана горе в дясно. Във всички сексуални сцени, когато мъжката фигура е близо до женската, тя се трансформира до състоянието долу вдясно, като пенисът се явява на нивото на „колана“ на женската фигура. Видяхме по-горе, че „коланът“ съответства на електронна орбитала.

Действително, когато атомите на химическите елементи се намират близо един до друг, те преминават във възбудено състояние на електронните си обвивки, заради което се променя тяхната конфигурация.

Ето ги сексуалните сцени:

sceni-011

Само да ви се оплача, че тази ми публикация за подобието на сексуалните сцени и химическите реакции изчезна самоволно от фейсбук страницата ми без всякакво предупреждение.

Дотук се видя ясно и нагледно, че рисунките от Магура отлично съответстват по изграждане, смисъл и поведение на химическите елементи и на техните преобразувания, трансформации.

Поради това считам, че те съответстват на химията – материалния аспект на алхимията и затова е съвършено нормално сред рисунките от Магура да се намират всички алхимични символи.

Сега да разгледаме езотеричния аспект на алхимията и да направим сравнение.

По-дълбоката същност на алхимичното учение се занимава с трасмутациите и трансформациите на духа и душата.

SPIRIT

По-горе се показа, че различните мъжки символи произлизат от лъчите на Слънцето и неговото ядро, която значи, че тези символи са енергия в различните й честоти. Духът е енергия. Следователно, тези символи са различни състояния на мъжкия, оплождащ дух. Те са различни негови трансформации.

female spirit creation

След това се видя как се създават женските, творящи духове – с добавяне на символа Т към мъжките духове.

Показвам отново как се създават пък мъжките и женските човешки фигури:

 

Това става чрез уплътняване на духа.

Но тези човешки фигури не са човешките тела, защото едни са без глави, а други – без крака. Това не са осакатени хора. Това са състояния на душата, тези фигури представляват души.

 

Вече става ясно, че така се създават множество мъжки и женски състояния на душата.

В крайна сметка, това е именно един алхимичен процес на трансмутация и трансформация на духа – от първоизточника му, през различни състояния от едно равнище, през различните му състояния от женското равнище до всички състояния на душата.

По втора линия на изследването се онагледи и доказа, че в основата си магурският запис е особено пълен алхимичен запис и затова е съвършено нормално сред рисунките да намираме всички символи от алхимията.

Advertisements
2 Коментари
  1. Анонимен permalink

    Здравейте, съпоставката с химични елементи е изключителна! Аз видях и нещо друго в тези символи. Не съм експерт но това са само предположения за може би първоизточник на някой “ букви“ от старобългарска азбука. Интересното е, че в китайските йероглифи има символи (букви ) които поразително приличат на нашите старобългарски символи.

    • Рисунките от Магура изглежда са родоначалник на поне осем писмени системи от Балканите и Средиземноморието. Ако се направят съпоставки и с други писмени системи, навярно ще се окаже, че даже и на повече. По принцип това е много благодатно занимание, но скоро не съм се занимавал. Но е добре да се сравнява още.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: