Skip to content

Ключовата фигура – матрица на функционалното ни построение?

април 10, 2016

Ключовата фигура

Откакто пречертавам рисунките, ми се набива на очи различната височина на разположение на ерекцията и на други части от телата от на фигурите.
Рекох да пробвам, дали съответните височини не отговарят на вертикалните редове в тази странна рисунка. От едната си страна тя има 7 реда, а от другата – 10.

02

Тази фигура произлиза от символа Т, който в Магура значи Бог, Бог-Слово, Слово, Построение, Ум. Тук давам събрани заедно всички символи Т от Магура в техния ред на усложняване, доколкото можах да ги подредя:

T1T2grebeni 1

Пояснение: числата под фигурите са техните поредни номера в каталога, който направих.
Подобните на гребен рисунки се състоят на практика от множество символи Т, събрани в едно цяло, което значи, че това са множество равнища на построение. Тогава показаната тук ключова фигура, която е най-сложната от всички производни на символа Т, трябва да отговаря на окончателната и най-пълна матрица на построението на нещо.
В същото време, както протегнатите ръце, така и ерекцията е не само изразно средство на съответните рисунки, но и взаимодействие от страна на рисунката със света.
Подозирам, че тази сложна фигура показва равнищата на построение на човешката душа.
Графичният ми експеримент подкрепя това допускане. Важни части от телата на тези човешки фигури се падат на пресечните точки, които се образуват вътре във фигурата. Още повече, че средствата за изразяване и взаимодействие на човешките фигури почти без изключение са разположени на съответните редове.
Някога ще трябва да стане ясно, кое у нас е на 7 равнища и кое е на 10 равнища, както и защо с ерекцията си взаимодействаме на равнища 2, 3 и 4, а с ръцете си – на равнища 5 и 6.
Но изглежда, че това е ключовата фигура – матрицата на човешкото построение. От функционална гледна точка. Тялото е материален израз на функции на нашата структура.

01

Advertisements
5 Коментари
 1. Tеа permalink

  Смятам, че символизмът на рисунките може да се разбере само ако човек е много добре запознат с учението на богомилите и тяхното разбиране за света. За мен Магура е школата за наѝ-ранната вяра в Бог, което е богомилството. Не знам има ли някъде по света живи богомили и освен богомилските легенди дали има техни книги, ако има трябва да се научим от тях, за да ги разберем.

  • Когато четох писания за богомилите, намерих много общи разбирания с Магура.

 2. Tеа permalink

  В библиотеките на папския град сигурно има много интересни неща, но за жалост ….

  • Счита се, че там са едни от най-интересните сведения 🙂

 3. Tеа permalink

  Тия нема а пуснат нищичко, че държат в девет саркофага, зад девет девет врати с девет ключа пергаментите, инак ше им се сгромоляса царството небесно. Трябва да се намерят някои от ония гениални хора, дето се раждат веднъж на 100 години да помагат за тия неща, заради Истината…Аз често спирам при един антиквар, случаѝно миналата седмица отворих доста стара книга още със стария шрифт, мисля беше писана от някоѝ Златарски (но не съм съвсем сигурна, тогава разгледах много книги), та какво чета, цитирам по памет: Че вярващите били отвратени от богомилите, защото обожествявали котката и ѝ целували задните части. Първо си помислих, че това е древна пропаганда, използваща царуващото в предни векове суеверие, но после ми стана гадно и захвърлих книгата. Та нима не се прави същото и днес?
  Заради Истината…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: