Skip to content

ITI новооткрит символ в Магура

февруари 23, 2016

В неделя ходих да сверя картата на рисунките от Магура с действителното положение. Картата правих отначало по снимките, които имам, и по спомени. Затов атрябваше да отида на място и да видя какво пропускам.

Оказа се, че съм пропуснал 24 рисунки/групи от рисунки. Изобщо не съм имал техни снимки. А на няколко неща бях объркал местата. В крайна сметка си записах всичко върху мострата на картата, снимах пропуснатото и вече е сигурно, че картата е точна. Не могат да се избегнат само проблемите с изкривяването от перспективата на някои места, както и изкривяванията там, където рисунките са направени по сложни гънки на стените. Това ще бъде поправено в бъдещия каталог, където рисунките ще бъдат изброени една по една. Но в картата няма какво да се направи повече, тя не е триизмерна.
После, като започнах да обработвам снимките, за да попълня пропуските, видях един страхотен символ, за който дотогава не знаех, че съществува, защото се пада на тавана над една сцена, който е и опушен от факли.

Вижте го красавецът!
Вчера го пуснах из различни групи във фейса с питането дали някой е виждал такъв, но за сега никой не е виждал. Да, има подобни. IYI, символът за тракия ТТТ или III, но те не са ЕДНАКВИ.

Новооткритият символ от Магура – вероятно значи „Триединство“
Символът се намира най-отгоре, над цялата сцена, което значи, че „доминира“, т.е. той е като заглавие. Сцената под него в тоя случай представлява „разказ“ за смисъла на „заглавието“.
Символът съдържа ТРИ елемента, които образуват ЕДИНСТВО.
Сцената под символа разказва за трите аспекта (проявления) на Богинята-Майка (Творящия Дух, Въплъщаващият Дух). Понеже това са три проявления на едно и също, то Въплъщаващият Дух е триединен, точно като символа.
Сцената е изпъстрена с числото ТРИ, показано по различни начини, т.е. в различни смисли на ТРИ. В единия случай е представена група от три символа Т, като в Магура Т значи Бог-Слово, но може да се използва и само като Бог. Така е записан изказът ТРОЕН БОГ.
Тогава новооткритият символ ITI съдържа в основата си символа БОГ, съдържа и числото ТРИ. В същото време двете вертикални черти са подчинени на Т и се явяват неразделни от цялостния символ.
На друго място в Магура добавянето на две черти над число значат „добави числото още два пъти“ или „умножи по три“.
Тук показват наличието на още два „бога“, но с това, че не са отделни символи Т, а само черти, символизират, че това не са отделни два бога, а са две производни на основния бог.
В крайна сметка, този символ изобразява трите проявления на Бог.
Само за справка, още не се намери човек, който да е виждал този символ някъде.
Иначе символът ITI може да се чете и така „под патронажа на Словото“ или „благодарение на Словото“, както и „всичко става от Словото“, т.е. „всичко е Слово“.
Advertisements
2 Коментари
  1. красимира байлс permalink

    здравейте. Аз пиша книга , роман е , но е вплетена история от целият свят и от няколко години изследвам Т-то, а и други символи. четах първо вашият материал за думата Магура и той ми излезе, защото моята логика ме водеше към едни определени думи за произхода на човека и първата Майка-родина. Тоест случайно ви открих. Сега прочетох този материал. Знам какво е Т , числото три и много графични символи. Абсолтно на прав път сте, но не мога да ви кажа повече докато догодина не излезе книгата ми. Но ако разрешите мога да използвам някой ваши невероятни открития и да ви пиша в библиографията на книгата и така повече хора да знаят за всичко това. Книгата ми ще бъде преведена на английски в Австралия, където живея сега. Пишете ми , можем да си комуникираме.Красимира

    • Здравейте, Красимира! Отговорих Ви на имейла. Използвайте каквото Ви е необходимо. Успех и ще чакам да прочета! 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: