Skip to content

Скално светилище Чачин камък

октомври 21, 2015

Скално светилище Чачин камък

Скално светилище Чачин камък

Беседа 01
Скално светилище Чачин камък, разположено на изток над града. Извисена скална площадка с огромен паноранмен изглед – един от най-хубавите наоколо. В скалите са изсечени ритуални кладенци, единият от които с утробна форма, както и различни петроглифи.
Лесен достъп с автомобил.
Представянето включва беседа на място относно историята на мястото и значението на символите, както и връзките на Чачин камък с други светилища от района. Продължителността е около 1:00 часа. Цената с Ваш транспорт до мястото е 5 лв. на човек. Цената с наш транспорт е 6 лв. на човек.
Беседа 02
Включва горното + посещение на ритуалния гроб, намиращ се на 2 км от Чачин камък. Гробът е символно и обредно свързан със светилището. Продължителността е около 3:00 часа. Цената на беседата е 10 лв. на човек.
Препоръчваме предварителна заявка за беседа от една седмица или повече, тъй като е възможно да не разполагаме със свободни представители.
Можете да заплатите на място, чрез ePay с КИН 2602698035 или чрез банков превод на IBAN BG34IABG74961000692300, BIC IABGBGSF, клон Белоградчик. Основание за плащането Беседа 01 или Беседа 02.
Телефон за въпроси: 0896 72 36 75 – инж. Кирил Кирилов – изследовател и разказвач „Белоградчишки скали и учението от Магура”, Член на УС.

Advertisements
Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: