Skip to content

„Пещерата“ Лепеница е зашеметяващо стар мегалит с гигантски размери в сравнение със стандартното

юни 29, 2015

Веднъж, като бях в Лепеница, видях как сянката на свода точно съвпадна с дъгата, по която се е изронил подът. Подът в случая представлява една плоча между двата етажа.
Тогава се усетих, че някога тази плоча е била на едно равнище със скалната стена, в която се намира пещерата. Обаче хилядите години нагряване и охлаждане на най-предната част от плочата са довели до нейното постепенно изронване.
Това трябва да е отнело мноооого време – колкото е и възрастта на свода на втория етаж. Тая възраст съответства на времето, когато вторият етаж е оформян изкуствено, за да добие тая форма. Формата е имала някаква функция.
Намират се и други скални обекти, които представляват вдлъбнатина със същата форма, но Лепеница превъзхожда размерите им около 5 пъти.

Лепеница е мегалит. Такива са използвани някога за постигането на безсмъртие. Но Лепеница е огромна за нормалните размери на този тип мегалити.
Намирам, че повече не е правилно да се нарича „пещера“.А сега, както и е редно, този мегалит има до себе си къща за нощуване на жреците – така се стекоха събитията.

Advertisements
Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: