Skip to content

Районът на Белоградчик е земята на Богинята-Майка. Белоградчишкият геоглиф на Богинята-Майка ражда Слънцето на всяка Коледа

май 23, 2015

Ако в програмата Гугъл Земя започнем плавно да приближаваме района на Белоградчик, то пред очите ни постепенно ще започне да изплува една огромна фигура, изобразена чрез самия терен.

razlom

Тя прилича точно на българската буква Ф и то точно с хоризонтална черта отгоре – както се изписва в нашата ръкописна традиция. Този геоглиф е с дължина от 67 километра.

geoglif shema

Негова особеност е, че надлъжната му линия сочи право на 27.5 градуса на югоизток, а това е мястото, на което Слънцето изгрява по време на зимното Слънцестоене или, грубо казано, на Коледа.

В древността Новата година е започвала на Коледа, защото това е момента, от който денят започва да нараства. В българската традиция се сурвака на първия ден от Новата година, но това съвсем не е 01 януари, а това е 25 декември.

За сурвакане се използва сурвачка, която именно прилича на символа Ф. Този символ се открива в Слънчево-Земно-Лунния календар от Магура, където Земята в положението на зимното слънцестоене е изобразена подобна на сурвачката.

kalendar

kalendar 2

Този символ се намира горе вляво на Слънцето.

Да видим сега, от къде произлиза този символ.

В Магура са изобразени трите аспекта на Триединната Богиня-Майка.

the three aspects of Magura Goddess-mother

Вижте – и трите аспекта имат крушовидни тела. Ако започнем да стилизираме тези образи, ще се получи следното:

13

Така разбираме, че двете разновидности на символа Ф значат Богинята-Майка. А тя е от която всичко се ражда. Дори в древността се е считало, че от нея се раждат всички богове и цялото Битие. Тя е съществувала преди всичко останало. Значи, тя ражда. Тя ражда и Бог и затова е и Богородица.

Не е чудно, че нейният символ е поставен именно на Коледа, което е още Рождество. Така става ясно, че без всякакво съмнение съвременният празник Рождество произлиза от магурската традиция, макар да са положени усилия това да се скрие.

В крайна сметка е явен изводът, че огромният геоглиф е символ на Богинята-Майка, която ражда Слънцето (Бог). Затова геоглифът сочи към Коледа, т.е. към Рождество.

Погледнете отново – хоризонталната черта е отгоре – това е горната страна. Бременният корем и изходът на утробата са отдолу. Именно отдолу на геоглифа се пада появата на Слънцето на Коледа. Така Белоградчишкият геоглиф ражда Бога-Слънце всяка година.

Това е едно проявление на Богинята-Майка и то се намира именно в тази земя. От тук се ражда Бога, чието име някога е било Бал и още Бел. Затова цялата околност на това място се нарича Балкани – Дома на Бога. Нормално е Богът да се роди в дома на майка си. Именно в средата на този дом – погледнете – геоглифът и Белоградчик се намират точно в средата на Балканите:

Магура и Белоградчик в средата на Балканите

Магура и Белоградчик в средата на Балканите

Пък името Белоградчик иде от името Бел, което е името на Слънцето, което се ражда на Коледа.

Advertisements
Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: