Skip to content

Вероятен мегалитен обект до и без друго странния връх Бабу

февруари 16, 2015

Връх Бабу и без друго е странно място, където смъртта е обещана на всеки дръзнал да го изкачи. Той е място, на което са провеждани неясни военни операции, за него се носят всякакви легенди, а иманярите нямат покой и преравят околността му регулярно. А сега към него се добави един нов смисъл, много над някогашното римско укрепление там, много над манастира под него.
На разпечатани на хартия сателитни снимки видях до него една позната скала, която съм виждал само от ниското. Тя ме впечатли много с това, че е вълнообразна, сякаш на някакви естествени стъпала и тераси.
Като видях сателитните снимки, видях как изглеждат тези тераси отгоре.

Цялата полегата скала всъщност има формата на сектор от кръг или на парче пица. Тя е размери 46 на 46 метра. „Терасите“ или „стъпалата“ по нея имат формата на концентрични дъги, следващи през видимо равни интервали.

По-скоро това не е резултат на естествени процеси, а е древно съоръжение. То е толкова старо, че неговите „стъпала“ са станали обли от изветрянето. По спомени от гледката към тях, те са толкова изветрели, че би трябвало да са по-стари от 20 000 години. Вече изглеждат почти естествени и само поглед в общ план от високо показва, че нещо не е нормално с тях, защото са прекалено правилни и в твърде голям брой.
Advertisements
Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: