Skip to content

Тантрически бележки

ноември 3, 2014

Когато се замисля дълбоко за нещо, става така, че умът ми навлиза в него и обитава за известно време там. Умът ми тече през нещото и нещото тече през ума ми. Разпознавам това състояние лесно, защото при затворени очи, пред зрението ми се явява един специфичен вид видение – отначало се разстилат светли петна, които сравнително бързо започват да се събират в средата на зрението. Събират се там и се оформят в неголям, плътен кръг, който отива някъде напред и се губи, а след него идва втори, също отива напред и се губи и т.н. – много и много такива светлини отиват напред, докато трае вглъбяването. Знае се, че зрението всъщност се случва в мозъка, а не в очите – те само осезават – като антени са, а мозъкът създава интерпретацията и картината. Предполагам, че при това явление всъщност наблюдавам работата на мозъка си и как импулсите се разпространяват в него – в това състояние те правят това подредено и в синхрон. Понякога се случва светлината да не отива напред, а да идва отпред. Светлото кръгче се приближава и уголемява, а след това изпълва цялото полезрение и изчезва. След него идва друго и т.н. Има и случай, в които не могат да се оформят ясни кръгчета – формите им са неправилни. А веднъж бяха елипсовидни, на което много се зарадвах, защото беше нетипично и не го очаквах. Имаше и един случай с равностранен триъгълник.

В други случаи, при вглъбяването, в зрението ми се явяват видения или фигури.

Това явление се появи у мен преди много години, когато четох малката книжка „Медитацията – път към просветлението“ и когато правех упражненията в нея. Стигнах само до третото, защото книгата изчезна безследно, а категорично забраняваше да се прави следващо упражнение, преди напълно да се усвои настощото.

От тогава правя много неща с медитация, вглъбяване и концентрация. Изглежда, че това е едно от най-полезните ми умения.

Особено при разучаването на рисунките от Магура, защото те са много трудни за логическо обяснение, но са много свойствени да се изучават с усет и вглъбяване. Голямата мъка е после това да се обясни, но е съвсем лесно да се изживее.
С рисунките от Магура се случват два вида познание. При едното се вглъбявам в образа на рисунката и чакам да видя аккво е усещането и какви мисли идват във връзка с този образ. При другото се съсвредоточавам върху някаква емоционално състояние и понякога в зрението ми се явява фигурата, която му соъответства. Това се случи и след едно тантрическо занимание.

А после имах един период, в който изучавах Даоистките сексуални тайни. Тази философия е многостранна, обаче в един от аспектите си казва, че единствената жизнена енергия е сексуалната и тя навлиза в тялото и съществото през първата чакра. Навлизането на енергията се усеща като възбуда и сексуално желание. Първичната реакция на човека е да разходи енергията и да облекчи желанието, но така лишава по-висшите чакри и аспекти на душата си от енергия.

Дао казва, че човек трябва да възбужда половото си желание и да осъществява сексуален акт, но да не еякулира, защото така губи енергията. Предписват се десетина упражнения как да се постигне това.

Като науча нещо интересно, го изпробвам, не е само да го чета. Изживявам го и си го осмислям после. Така изпробвах и Дао указанията.

Отначало трудно се търпи, особено първия ден. Тогава се енергизира първата чакра и човек се изпълва с агресия. При малка грешка и несправедливост на някого, можеш веднага да скочиш и да го набиеш, независимо колко е голям и як – това изобщо не те впечатлява. Човек трябва да внимава в този ден.

Дао учи как да се задържа семеизпразването и как оргазмът да се разграничи от еякулацията, защото това са различни неща, които просто обикновено се случват заедно и затова се възприемат като неизменно свързани, но това невинаги е така, именно защото са различни явления. При практикуването се пораждат поредици от оргазми, но се задържа изпразването. Всеки следващ оргазъм без изпразване захранва следващата по-висша чакра.

Самото изпразване също може да се управлява и да се насочи навътре – оказва се не толкова трудно. Има изпразване, но то е навътре. Това е благоприятно, защото семето съдържа висша и могъща енергия, а също и най-качествените вещества. Свършвайки навътре, мъжът ги връща в организма си.

За постигането на тези неща е нужно подходящо дишане. Самото семе се образува от дъха. Ако дишаш учестено и дълбоко, ще произвеждаш много семе. Ако не, ще е малко. И двете си имат предимства и приложения. Образуването на семето разходва много енергия и вещества. Ако искаш да се отдадеш на тежки и дълги мисловни процеси, психиката сама регулира душането да е плавно и бавно – така пести енергията и не я насочва към семеобразуване. В същото време дъхът поражда мислите, а укротяването му помага за концентрацията върху дадена тема.

Пак с дъха и дишането се управлява и изпразването. В нормалното състояние, по време на изпразване дишаме силно учестено и издишваме силно. Това помага на семето да излезе с голяма сила, кето е нужно по принцип, за да влезе в матката. Също при издишването се стягат и мускулите на корема и простатата, което улеснява изхвърлянето.

Човек може да узправлява тези процеси. Когато изпразването наближи, мъжът може да вдишва, с което усеща как енергията се увлича навътре и нагоре от чатала и „гъделичка“ вътрешните органи и психиката. Така се инякулира – по този начин се извършва и свършването навътре.

Дао е много полезно за брачния живот, защото премахва изчерпването, омръзването и скуката. Твоето желание е постоянно, ти не си го изхабил – можеш и искаш отново и отново. Освен това, поради захранването на чакрите се стимулират жлезите с вътрешна секреция, които отделят хормони. Ти се чувстваш много ведър и в чудесно настроение – подхождаш позитивно към живота си. Това те прави и много здрав и лекува много болести, дори може да излекува всички, ако се прави с години.

Подобряването на брачния живот е по-скоро страничен ефект на Дао. Неговата истинска същност е духовното развитие. Управлявайки енергиите си и давайки сила на чакрите си, човек започва да проявява неподозирани способности и да изживява нещата много дълбоко (но не драматично). Дао е баланс и дълбочина. За да стигнеш до духа, ти трябва да си много дълбок. Дао те прави дълбок.


Ето това е Дао. От една страна то е баланса и неговото познаване и употреба. Ако натискаш нещо, то ще се стреми да се върне и ще бута със същата сила, с която го натискаш. Ако ти прекратиш изпразването, то ще се стреми да се случи още повече и ти ще имаш голямо сексуално желание и мощ. Ако ти изгубиш баланса и се хабиш, защото изпразването не за целите на бременността е похабяване, то сексуалното желание ще се отдръпне. Ако се насилваш за еякулация, ти ще загубиш половото желание, защото то ще тръгне в обратна посока. Дао е също и дълбочина, защото няма баланс между две крайности. Балансът е винаги между три фактора. Никога не търси баланс между две крайности, това е празна работа.

Т е Тео, Тау у Тао, това е Дао, което така е прочетено. Магура е пълна с Дао, то е една от трите й основи.

Когато станеш много дълбок и много силно енергизираш чакрите си, странни събития започват да се случват. То можеш да правиш много повече неща с ума и волята си. Съзнанието може да преминава в други реалности.

Такъв случай имах в продължение на няколко дни – в напълно будно и съзнателно състояние, съзнанието ми превключваше в други светове, които са съвсем истински, както нашия. Превкючванията бяха кратки и няколко на брой. Тогава видях, че реалността е като сън – това, което е в съзнанието, това е истинското. Има истини тук и там, световете и действителностите са много, съществуват едновременно и всичко са еднакво истински.

След това отделих доста време да мисля върху сексуалните сцени от Магура, където сексуалното изкуство и действителност са описани напълно в своите седем вида. Особено внимание отделям на четвъртия вид, където е описана Тантра.

Тук сцената е разделена на две части, защото така се прави тантра. Не съм чел почти нищо по въпроса, но с Магура и собствени изживявания и наблюдения друго не е нужно.

Дясната част на сцената е началото, лявата е края. Отдясно е мъжката фигура, която е в своето променено състояние – възбудена е. Лявата фигура е женската. Тя също е възбудена, което узнаваме от ветрилообразния й колан.

Това не са телата. В Магура са представени символи. Това са душите, те заемат тези състояния.

Това, че двете фигури са близо означава, че душите са близо. Това се прави лесно – двамата трябва да мислят за едно и също нещо, да мислят по един и същи начин, да имат едни и същи цели и/или да изпитват еднакви емоции. Всички тези условия могат да бъдат изпълнени поотделно или в съчетания. Това поставя душите в близко пространство, ама не в това триизмерното, а в някакво друго. Душите се намират близо.

Показано е във всички магурски сексуални сцени, че мъжка и женска душевност, разположени близо, винаги пораждат сексуална възбуда у мъжката. Мъжко и женско тяло могат да се намират и на 50 сантиметра едно от друго, но да няма възбуда, защото душите са далеч една от друга. Разстоянието между телата може да е стотици километри, но душите могат да са близо и да има възбуда.

Тъй като мъжката душа се намира в дясно, то тя дава началото на женската възбуда. Това значи, когато душите са близо, мъжът да каже такива неща на жената, че да също да се възбуди. Или да направи такива неща – мъжът е провокаторът на възбудата у жената. Или пък просто с възбуденото си състояние да породи възбуда у жената.

В дясната част не е нарисувана ерекция, което значи, че няма телесен полов акт, но има душевен такъв. Мъжът и жената се гледат, правят мимики, говорят си и то за сливането на телата си. Но не се докосват, да не говорим за проникване. Това разпалва възбудата наистина много, желанието стига до небесата. Телепатията се изостря толкова много, че и мъжът, и жената имат чувството, че наистина са се слели физически. Тя сякаш наистина го усеща в себе си и той сякаш наистина я усеща овътре. Това е съвсем реално, това се случва.

Възбудата от това е отвъд всякакви предели. Чувството за близост – също. Това не е обич, не е влюбване и не е любов. Това е съвсем друго ниво на изживяването и отношенията. То е много по-високо. Ти нямаш представи за другия, нямаш искания и очаквания към него, а той е тук с теб. Ти някак не си в тялото си. Рееш се над планини и вдишваш въздуха им. Другата душа и твоята са някак заедно, но без никакво задължение, с пълна свобода и взаимност. Съвсем друго равнище.

След това сексуалният акт се консумира, което довежда до свързване с небесата и бога. Силата на насладата довежда до екстаз.

По-навътре в Магура е описано за какво му е на мага да прави тантра.

Ето я мъжката душа във възбудено състояние, в тантрично състояние. Тя твори действителност. Наистина в тантричното състояние ти чувстваш, че всичко е възможно. Освен това сексуалната енергия най-лесно се въплъщава и заредените с нея мисли най-лесно се материализират. А в това състояние ти си пъленс  управляема сексуална енергия и всичките ти мисли са наситени с нея и изтъкани от нея.

Ето тук има един символ – този вдясно на групата. Той значи концентрация. Когато човек се концентрира, това довежда до възбуда. Когато мъжът и жената общуват тантрически, те са концентрирани много силно един върху друг и върху себе си, а след това са концентрирани в отношението си. От тук идва огромната възбуда, защото тази концентрация става много дълбока и продължителна.

След тантрата, която изживях, докато лежах и си затворих очите, в зрението ми се появи този символ. Целият изтръпнах от прозрението – Господи, истина е! Магура казва самата ситина.
От практиките си знам, че в зрението ми се явяват символите, които съответсват на състоянието ми. А тук ми се яви този магурски символ, отнасящ се до тантрическата възбуда и то точно след тантра.
Всичко това е много удивително, аз не съм вярвал, че има такива равнища на изживяването и такива истини.

Сега да дам едно практическо указание за тантра – легнете на леглото, без да се докосвате. Говорете си. Опишете си един на друг какво и как искате да направите. Бъдете искрени и не влагайте допълнително старание. Гледайте се, чувайте дъха си, слушайте се. Съвсем скоро ще сте в тантра. Но не бързайте с консумацията 🙂

Advertisements
Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: