Skip to content

Неща, от които настръхваш

ноември 3, 2014

Човек обича определен вид музика в определен етап от живота си, защото духа трепти по съшия или подобен начин в големи масиви от душата му. Това са заложби, които има да се развиват. Тази музика ги активизра и затова човекът я обича. Когато развитието се изчерпи, човекът вече някак няма същото желание да слуша същата музика и преминава към друга. По същата причина други хора създават тази музика – защото са проводник на развитието на тези заложби и духът трепти по този начин в големи масиви от тяхната душа.
Същото се отанся за литературни произведения, рисунки и картини, клипове, словосъчетания, идеи, изживявания.
Когато душевните масиви биват преподредени особено мащабно, при това се освобождава огромна енергия, защото там нещата са осъществени и духът няма нужда повече да трепти в тези масиви. Тогава човек го побиват тръпките на внезапното осенение.
Разбираемо е, че ако човек често има такива изживявания, от които го побиват тръпки, той ще се развива много по-бързо.
Възможно е създаването на такива практики и програми, при които се цели именно това. Всъщност съм ползвал такива, но не преднамерено, а просто тогава така си беше. Концепцията за Стая на страха имаше не само голяма теоретична стойност, но и изключително богати практически приложения. Там за фактор на осенението се ползваше страхът, но може да се ползва коя да е емоция. Действително в онова време изживях навярно най-мощното си развитие, като почти всичко, което правя сега, се основава на прозренията от онова време.
Ако някога дойде време да правя школа за развитие, то е наличен особено мощен инструмент за това. Останалите участници в тези занимания също се развиваха много ускорено.
Знам, че създаването на схръхчовека е постижимо. Постижимо е също човек да усвои цялата учебна програма от училището и университета за едва няколко години. Много неща са постижими.

Advertisements
Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: