Skip to content

Настваката ИСТ

ноември 3, 2014

Още преди години открих за себе си гениалността на българския език и това, че той произхожда направо от ума и от устата на Богинята-мйака и затова описва фината действителност съвършено вярно.
Можах да разбера това, защото заради магурските рисунки разбрах смисъла на буквите. В рисунките има много подобия на нашите букви, а някои от тях са съвсем днакви.

Например, символът Т е еднакъв с буквата Т. Тая буква не е измислена оня ден, нито произходът й е плод на случайност. Дума не може да става за това. Тази буква някога е била идеограма – изображение, което е значело няколко неща. Символът Т в ония времена е значел бог, божествен, ум, промисъл, построение. Буквата ни Т е наследила този смисъл.

Виждаме символа Т на главата на едно от трите изображения на Богинята-майка и така значем, че този й аспект значи „носителят на ума/промисълта“, т.е. това е Учителят на човечеството. От този аспект на Богинята-майка идва всяка мъдрост.

Ръцете около главата пък значат съзнание. Те могат да бъдат затворени, отворени, насочени навътре и насочени навън.

Тази отворена дъга значи едно множество, което е свързано с останалите множества. Затова буквата С има смисъла на Съединяване. Проверете, ако имате желание, всички български думи, които започват със С, и ще видите, че всички те се отнасят до Съединяването на едно нещо с друго.

Буквата И пък значи обединяване. Докато съединяването се отнася до еднородни множества, то обединяването се отнася до разнородни.
ИСТ значи да имаш свързаност с познанието, с промисълта Т.
В българския език с наставката ИСТ се образуват съществителни, които показват, че обектът е образован по някаква система за обучение.
Висшист, среднист, тракторист, кранист, джудист и т.н. Всеки от тях и всички останали, които завършват на ИСТ са преминали някакво специфично обучение. Ако разгледаме тяхната душа, то тя носи символа Т на главата си – придобила го е от обучението. Затова носителят на тази душа е „и с Т“, т.е. с добавено към него познание. А Т идва от Богинята-майка, която е източникът на всяко познание.
Затова шапките на магистрите и духовниците наподобяват символа Т – така те показват, че над душевната глава на човека е изгрял символът Т на неговото обучение.
Думата МАГ значи умел човек, който знае и може. МАГ-ИСТ значи, че човекът е посветен и обучен в знанията и уменията МАГ. В латинския добавят наставката ER, която значи деятел (в българския език тази анставка е АР). Вижда се, че първо българският език е дал на света думата МАГ-ИСТ и едва после тя е добила сегашния си вид МАГ-ИТС-ЪР. Произходът на тази дума е съвършено обясним с рисунките от Магура, смисъла на българските букви и начина на образуване на българските думи.
Advertisements
Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: