Skip to content

Вдъхновяващата история на древната съвършена бактерия

октомври 22, 2014

Има някаква древна бактерия, която има 1 500 хромозоми. Това е колосално количество генетичен материал. Тази бактерия е древна, сферична и съществува в този си вид едва ли не от началото на времето, поне на биологичното време на Земята. Да се чуди човек какво прави това просто същество с целия този генетичен материал.
А един прост нематод има над сто хромозоми.
За сравнение, чвеокът има 23 двойки хромозоми, а е най-интелигетния

и развит вид на планетата – да се чудиш как може с толкова малко.
В продължение на години екип от компютърни специалисти били заинтригувани от това, че числовото представяне на човешката ДНК силно прилича на компютърен код. В ДНК има редове, които наподобяват командите – това е нашата генетика, на чиято основа сме осъществени.
Специалистите обаче забелязали нещо странно – около 90% от редовете в ДНК били оградени с един и същи, повтарящ се къс код. За тези редове от генетиката ни било установено, че не се изпълняват, т.е. тази ДНК не е активна. По подобието с компютърния код, специалистите заключили, че тези къси повтарящи се кодове в началото и края на неактивните редове са подобни на оператори в компютърния код, които значат „не изпълнявай това“. Така компютърните специалисти стигнали до удивителния извод, че нашите генетични команди представляват истински компютърен код, който е НАПИСАН ОТ НЯКОГО.
Не само, че е написан, но засега 90% от него са блокирани и не се осъществяват.
Ето какъв е моят прочит:
Древната бактерия е съвършена с това, че съдържа целия възможен биологичен код на всички живи същества, които някога са били, са и ще бъдат. Затова тя е сферична и не се е променяла никога – тя е изходното семе, глината на земния живот.
Когато „програмистът“ блокира някой ред в нейната генетика, това разваля съвършенството и придава на бактерията разтеглена форма. Следва блокиране на нови редове и формата се променя още повече. Това продължава и с него се намалява съвършенството. С намаляването на съвършенството формите стават все по-уникални и по-сложно устроени. Те живеят по-све по-разнообразни начини, защото възможностите им постоянно намаляват и това ги тласка към усложняване и разнообразяване на поведението.
Някога се е стигнало до там, че са оставени само 23 двойки от изначалните 1 500 хромозома и така е бил създаден човекът – брутално несъвършен и поради това постоянно страдащ. Но именно заради това – заставен да бъде интелигентен, за да компенсира страданието.
Буцата глина съдържа в себе си всички възможни форми на света. Само съзнанието на скулптура и неговите ръце решават кои от тези форми ще се проявяат. Когато той избере една форма, всички останали форми отпадат. Това е изначалното осакатяване на съвършенството в името на това да се създаде конкретен образ.
Същото е и с цялата Вселена. Тя цялата е изградена от енергия под формата на елементарни частици. Те, в този си вид, съдържат в себе си всички възможни форми и развития. Установено е, че съзнанието на наблюдателя променя поведението на елементарните частици. Представете си сега едно всесъзнание. То наблюдава квантовата супа в неппроявено, но съдържащо в себе си всички възможности състояние и така го заставя да приеме конкретен вид.
Една и съща логика се повтаря навсякъде и във всичко – материал с безкрайни възможности да бъде оформен, защото съдържа в себе си всяка възможна форма. След това някой започва да намалява броя на формите и с това да се приближава все повече и повече към една-единствена форма.
Изглежда същото прави и генетичният скултор.
Може би той ще продължи да блокира гените ни и ще създаде следващи, невероятно несъвършени хора, заставени да бъдат по-гениални от когато и да било преди това. Но в един ден скултурът на генетиката няма да може повече да блокира командите.
Тогава има две възможности.
1. Това да е краят на нещата
2. Да започне да включва изключени редове и да върне живота „назад“ в „еволюционното“ развитие
И двете са възможни с оглед на следното: всесъзнанието има за цел да добие опит, да осъзнае и да израсте. Затова то има нужда да приеме всички възможни форми, които някога са се съдържали в изначалния материал – да достигне до пределите на неговите възможности да бъде оформян. Това всесъзнание трябва да изживее всички тези форми.
Едната възможност е с изчерпването им то да приключи изживяването и да закрие Вселената. Другата възможност е да усвои целия този опит и осъзнаване и да започне да се връща назад към състоянието на квантова супа, неомесена глина или съвършената древна бактерия, но този път с цялата събрана по пътя мъдрост.

Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: