Skip to content

Места, от които се управлява Белоградчик

юли 10, 2014

По случайност и непреднамерено открих място, от което се управлява Белоградчик, но по по-особен начин. Това далеч не се прави от Общината.
Чистих една пътека, дълга 200 метра. След дъждовете беше урасла много и трудно се минаваше. Два дена работих там и сега ширината й е над един метър. Преди това почистих две замърсени места – изобщо, много работа беше, но моите гости са специални и искам да им създам приятни и удобни условия.
Докато чистех там, по едно време вече от умора и от чудене, защо толкова съм се нахванал, взех да си мисля колко много неща правя за развитието на града си, без да съм длъжен, без да ми се плаща и без да имам правото да карам някого да ми помага. Помагали са няколко души, но всеки си има работа и задължения и не мога да искам нищо от тях. Желая да мога да им плащам за труда – тогава вече ще ги каня. Сега не мога и ми е неудобно през цялото време, когато чистим заедно.
Та си мислех, ако бях кмет, положението щеше да е наобратното на това – щеше да ми е задължение, да ми плащат за това и да имам основание да карам поне работниците от временната заетост да вършим заедно тази работа. Мислех си, тогава какви ли чудеса от храброст щях да направя при положение, че сега също ги правя без всички тези ресурси.
Обаче не искам да съм кмет, защото това ще ми пречи да си правя моите проучвания, да водя хора, да говоря за магия и т.н. Искам някой друг да е кмет, ама да е открехнат човек. Така заедно да направим нещата в желания и нужен мащаб. Да разгласим широко и широко да се признае, че Белоградчик е важен център на история, култура, мистика и езотерика. Искам да преминем към нов етап от развитието си. Но моята роля в това не е кметска.
Такива неща си мислех и си представих няколко пъти как го казвам на хората, а също и как го пиша към снимките от чистенето, които ще публикувам в страницата Аз обичам Белоградчик.
Но не казах това на никого, нито го написах.
В следващите два дни ми казаха точно същото, без да съм говорил с никого – колко неща правиш, трябва да станеш кмет.
Тогава загрях, че от това място мислите ми могат да стигат до хората и те също да ги мислят. А, али разбирате, че от такова място се управлява целия град?
Това място по принцип не е случайно, тъй като в неговата околност има много голяма концентрация на светилища, а и там е построена Белоградчишката крепост около древното светилище на бога Бел.
От Магура става ясно, че Бел, освен че е богът-слънце, има също и въплъщение, което е цар, още водач. Значи, той си е имал светилище над Белоградчик, в центъра на Балканите. От там той е могъл да внушава мисли. За мен всичко се връзва в една цялост.
То затова светилищата са на специални места и затова после Римската империя си гради крепостите все върху светилища – там се представя, че ги пази и, че е на страната на местните хора, но в същото време не ги допуска в крепостта и управлява от там самите умове на хората.
Това работи много добре по простата причина, че хората мислят преминаващите през умовете им мисли за свои собствени и вярват в тях.

Advertisements
Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: