Skip to content

Маговете са „златният резерв“ на боговете

юни 23, 2014

Когато човек умре, пред него изгрява първичното сияние, което е непроявеният бог. Ако човек се разпознае в него, слива се с него. Човек ще се разпознае на такова място, на което съответства тежестта и плътността на душата му. Все едно всяко следващо равнище е с по-дебел и здрав под. Ако душата е твърде тежка за някое равнище, тя пропада надолу, докато достигне съответното си равнище. Ако човек не се разпознае в първичното сияние на непроявения бог, той пропада на до нивото на вторичното сияние на триединно проявения бог. Тук може да се разпознае. Ако не се разпознае тук, продължава надолу – според тежестта на душата си. Следват светове на цветните светлини. След тях равнища с образи, с действия, с емоции и чувства и т.н. по пътя на все по-голямата кармична обвързаност.
Маговете могат да се разпознаят на равнището на триединния бог или на равнището на цветните светлини. Те, обаче, подминават тези равнища и слизат в по-ниските, но не достигат до прераждане. Остават в отвъдното, където приемат образ и могат да действат. Те правят това, защото там възможността за осъзнато знание е много голяма. Те остават там да учат. Там има всевъзможни безтелесни същества, които могат да взаимодействат помежду си. Там съществува оцеляването и маговете се учат и на това. От там те познават безплътните същества и могат да ги разпознават, когато се въплъщават. Магът може да прекара в този свят векове и хилядолетия. Веднъж избрал да попадне там, той не принадлежи на себе си – не може да се върне към божественото, нито да се въплъти в тяло. Магът бива пращан в тяло, когато има конкретна работа, за която е подходящ. Множеството на маговете е нещо като служба за специални поръчения, нещо като златния ресурсен резерв на боговете.
Магура пък не е просто запис на древна цивилизация в момент на катаклизъм, за да се спаси част от познанията. Тя не е и запис за обучаване на хората от общността. Магурският запис служи за припомняне.
Въплъщаването в тяло изисква „обличане“ в личност и раждане в някаква културна, социална и битова среда. Това изгражда нов набор от познания и представи, а знанията на мага остават зад кората на личността. Те изникват спонтанно през цялото детство и целия живот на мага и така се проявява самородният маг.
Навярно не всички магове успяват да си припомнят себе си. Възможно е дори по-голямата част да не успяват, особено сега, когато системата на обучението е значително разнебитена и множество видни езотерици предлагат лъжеобучение по методиките на съмнителни школи и вярвания. Така много магове се губят по пътя. Но това е част от нещата, не е драматично, но може и да бъде. Ако не успеят да си спомнят кои са и затънат в културата и личността, след това при смъртта си е възможно да не успеят да се разпознаят на високите равнища и да пропаднат до ниските. Освен това, плътният живот е възможност да изоставиш магьосничеството и, когато умреш, да се разпознаеш в равнище по собствено желание, ако душата е останала достатъчно лека. Затова изпращането на магове в плътно тяло е предпазлив процес, защото те не са безкрайно много. Това е една от причините в някаква общност да множество самородни магове и едва един или николко осъзнали се. Наведнъж са пратени няколко мага във връзка с важни събития и дела, които трябва да се извършат от това място. По същата причина, когато наближат важни събития, Земята или отделни райони се изпълват с екстрасенси, ясновидци, гадатели, лечители, а и с обикновени тарикати. Пак по тази причина пещерата Магура е била благоустроена и направена достъпна за хиляди и хиляди посетители – това е било решено от някого, защото тя много лесно е могла да бъде запечатана, ако е било взето друго решение. Пещерата е трябвало да бъде отворена и рисунките – достъпни, за да могат възможно най-много магове да разпознаят припомнящите записи. Когато един въплътен маг види рисунките, той си спомня, че знае значението им. Той може да пренебрегне това, макар усещането да е много силно и натрапчиво. Но с упорство и постоянство всичко се постига и то може да бъде потиснато и забравено. Другата възможност е да разпознае себе си в записите и да положи нужните усилия да си ги припомни по-пълно. Тогава ще прочете следното: на всеки 1 080 години бог се въплъщава на Земята, за да поведе човечеството към нова крачка от неговото развитие. Последният път това е било Богомилството, преди 1 080 – 1 050 години. След това ще прочете и друго: има технология за въплъщаването на бог на Земята и той не може да го направи едностранно. Тази работа се извършва с помощ от тук – с правилното изпълнение на технологията. Всичко това е нужно, защото хората не са самородни, а са по-конкретни проявления на мисълта и съзнанието на този бог – той съществува чрез тях.
Затова периодично внася новости сред хората, за да започне да се проявява на ново равнище.
Това е наистина като една компютърна симулация – изследователят има нужда от програмисти, които технически да осъществят промяната на алгоритмите и параметрите и да въведат новата божетсвеност. Но за целта техниците трябва да влязат в симулацията. Именно те са маговете – златният резерв на боговете.

Advertisements
Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: