Skip to content

Разположение на зодиакалните знаци в „Слънчевия календар“ от Магура и какви навярно са били древните символи за зодиите

април 29, 2014

Преди време предложих прочит на Слънцето от Магура, според който неговите лъчи, пресичащи спиралата около него, могат да показват часовете, дните, месеците и космическите епохи.

precesion m

Предишно предположение за разпределението за зодиакалните епохи около Слънцето от Магура.

Там предложих разпределението на епохите, както е показано на изображението отгоре, като изхождах от друга сцена в пещерата.

istoria

Сцената с човешката история.

В горната сцена смятам, че е показана човешката история от началото й до настоящето на предците ни. Причина да мисля така е, че лентата отгоре има начало в дясната си страна, но няма край в лявата. При предишни прочити установих, че прекъсването в лентата съответства на епохата Риби отпреди около 25 000 години, което е било някакъв катаклизъм. По това време започва и Последната ледникова епоха. Може да става дума за същия катаклизъм.

istoriq-model

Обаче днес премислих нещата. Вече мисля, че началото на спиралата около Слънцето не е в Риби, а в Дева, което е съвсем логично. Самата лента на живота започва в Дева.

galactic center

Действително разпределение на зодиакалните знаци и епохи в „Слънчевия календар“ от Магура.

Сега смятам, че разпределението е, както е показано на изображението отгоре. Имам две причини за това. Първата е, както се каза, Дева да съвпадне с началото на спиралата (въртенето е обратно на часовниковата стрелка).
Втората причина е малко по-особена. В предната статия стана дума за галактическия център, който се явява бога Танг-Ра. Подравняването на Слънцето, Земята и галактическия център в една линия е особен момент и се случва на Коледа и по време на лятното слънцестоене. 
В предната статия направих предположението, че галактическият център е изобразен с особената звезда вляво от Слънцето. След това разпитах и проверих в кое съзвездие се намира центърът на галактиката ни. Той се намира в Стрелец.
Тук около Слънцето са изобразени космическите епохи, но те зависят от съзвездията, така че могат да се приемат и за съзвездията.
Заради прецесията на Земята, която се извършва за период от 25 920 години. Това включва 12 епохи с продължителност от по 2 160 години – всяка отговаря на една зодия.
Затова стигнах до предположението, че е възможно символите около Слънцето да представляват зодиакалните знаци от дълбоката древност.

ZODII

Вероятни символи на зодиакалните знаци от древността.

При това положение не мога да определя символите за Водолей, Козирог, Везни и Дева, но това нищо не значи. Възможно е да тези символи да значат и зодии, а може и да не значат.
Със съгурност, обаче, намерих вярното разпределение на зодиите по спиралата. Така всичко започва в Дева и галактическият център се намира в Стрелец.

Advertisements
Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: