Skip to content

Галактически център или Танг-Ра, който управлява съдбата

април 29, 2014

Един приятел ми обясни за това, че по време на Коледа Слънцето, Земята и галактическият център се подреждат в една ос. 
Преди няколко години четох една книга на български автор, изследващ въпросите на НЛО и космическия живот и разум. В книгата си той казва, че разумът визниква най-напред в центъра на галактиката, но в безтелесен вид, защото там никое тяло не може да оцелее. Той твърди, че разумът там достига до такова високо равнище на развитие, че става едно цяло и с материалната действителност – звезди, лъчения, черни дупки. След това този свръхразум започва да въздейства върху все по-външни части от галактиката, като създава там различни форми на живот и съзнание. Колкото по-навън се отива, формите на живот са толкова по-скорошни и по-слабо развити. Разумът от центъра на галактиката се явява бог.
Не съм си имал много работа с тангризма и съм го отбягвал старателно, обаче там се казва, че истинският бог „извира“ от центъра на галактиката, където е истинското слънце, носещо името Танг-Ра. Ра значи енергия, огън, дух. Нашето слънце според тангризма се казва Амон-Ра.
Амон-Ра е подчинен на Танг-Ра, защото е негово следствие и конкретно проявление. В различните времена и епохи Амон-Ра заема различни положения спрямо Танг-Ра, заради което има различно поведение, т.е. го провежда и осъществява по различен начин. След това Земята е от едно тяло с това на Слънцето и живее от неговия дух. Земята е тялото, чрез което се въплъщава и се осъществява Слънцето. Затова положенията на Земята около Слънцето предизвикват промени на планетата.
След това имаме тройна система – Танг-Ра – Амон-Ра – Земя, в която отношенията стават още по-сложни и която произвежда още по-разнообразни резултати.
Преди не съм знаел или не съм обръщал внимание, а сега имам новото знание, че по време на Коледа Земята, Слънцето и галактическият център са разположени върху една ос. Сетих се, че в една от магурските сцени има нещо подобно.
scena

Група от древни изображения от пещерата Магура, описващи познанията на старата цивилизация за космоса.

Това е Слънчевият календар от Магура. В главата „Посвещение в духа“ от книгата „Посвещение в Магура“ описвам подробно онова, което ми е станало известно към тогавашния момент. Тук няма да преразказвам всичко. То ще стане достатъчно ясно от следващото изображение.
galaxy center
Червеният символ вляво от Слънцето е Земята в положението на Коледа. За съжаление, червеният цвят е излязъл размит. Важното е, че това е Земята по време на Коледа.
Сетих се за това, че в същата посока се намира една звезда с 13 лъча (понякога ми се струва, че са 12), на която някои от лъчите са оградени с концентричен полукръг. Щом това нещо е в същата посока, когато Земята е в позицията на Коледа, то вероятно изобразява галактическия център.

ray
Един от лъчите на Слънцето сочи право в тази посока.
ray 1
Това ще го обясня какво значи според мен по-нататък. Същественото е, че центърът на тази звезда е определено свързан със Слънцето чрез един от лъчите му.
center 0
center
center 1
Вляво на Слънчевия календар се намира друга важна сцена, представяща пришествието на бога на земята. Не е съвсем ясно дали става дума за едно уникално събитие или за събития, които циклично се повтарят.
sceni
Понеже в Магура се чете от дясно на ляво, то сцената с човешката история трябва да е следствие от сцената с поведението на космическите тела, т.е. случващото се при нас е плод на космическите закони.
sceni 1
Жълтата линия показва лъч от Слънцето през особения белег, който стига право във „филмовата лента“ в лявата сцена. Зелената област показва коя част от сцената се вижда на дясната снимка.
Ако предположеното дотук е вярно, то лентата на живота е следствие от подравняването на Слънцето, Земята и галактическия център, което се случва на Коледа. Тя пък бива наричана и Рождество в Християнството.
lenta
Лентата има общо 13 кадъра, като първите 8 са от един вид, а последните 5 – от друг вид. Разривът се получава в осмия кадър. Звездата, която вероятно символизира галактическия център има 13 лъча, съответно има 13 сегмента. Осем от тях са оградени с концентрична полуокръжност, а 5 не са.
Звездата и лентата на живота са две взаимосвързани явления, като животът зависи от звездата.
Тук има още много какво да се изяснява. На този етап за мен беше интересно, че сведението за подравняването на Земята, Слънцето и галактическия център по Коледа доведе до смислен прочит на детайли от рисунките.
Advertisements
Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: