Skip to content

Обработвано от хора парче от череп на рептил е било намерено в Магура

април 7, 2014

Без много подробности и без всякакво разрешение да споделя това. Затова няма да покажа снимки, нито ще кажа кой и при какви точно условия е намерил този артефакт.
Става дума за ултрадревно парче кост от черепа на рептил – частта точно от темето между двете очи с всички характерни извивки и вдлъбнатини при земноводните.
Върху костта има напластявания от нещо подобно на малтер или цимент. Намират се следи от режещ инструмент. Самата кост също изглежда отрязана от черепа. Някои от ръбовете й изглеждат загладени и оформени.
Две дупки върху костта показва, че навярно е ползвана за амулет.
Костта е изрязана в правилна триъгълна форма, като изглежда, че някога е била вградена в зид. По повърхноста са се образували множество кратерчета – знак, че костта е стояла на отркито след вкаменяването си. Следите от режещите инструменти са както отпреди,така и от след вкаменяването.
Какво можем да си помислим?
Преди няколко милиона години хора са убили (вероятно) рептил. А може би това е направено след смъртта му, за да се съхрани силата му. Рептилът е бил свещен. Отрязали са най-важната част от черепа му. Отрязването е станало много прецизно с диск или лист с дебелина около 1мм. По-прецизните следи от рязане са отпреди вкаменяването. Костта е обработена допълнително и е направена на амулет. Амулетът е носен неизвестно дълго време. Костта е била вградена в зид. Целта на вграждането е неизвестна. Навярно вкаменяването е протекло в зида.
Костта е извадена от зида неизвестно време след вграждането. Вероятно над милион години по-късно. Използвана е от хора, които са оставили артефакти в Магура. Човешките артефакти в Магура датират отпреди 50 000 години според настоящите данни. Излиза, че костта е отрязана горе-долу по времето на най-старата култура от Козарника. Къде е била вграждана не може да се каже.
Ползвана е дълго време след вкаменяването си. За това време е имала достатъчно голям досег с киселини, за да се образуват кратерчетата.
Какво знаем за рептилиите? Разумни същества, еволюирали от динозаврите. Рептилиите са първите и изконни разумни жители на планетата. Беземоционални, разумни, високоинтелигентни, характеризират се с ритуалност, обредност, систематичност и стриктност. Силно развита символика, умът им работи предимно с образи и символи. Сило абстрактни.
Приличат на хора. Напускат земната повърхност преди нашата поява. В много случаи се явяват учители.
Записаните около средата на 19-и век предания от този край показват, че хората са смятали Магура за бездънна и пълна със „зли“ сили и същества, част от които са змейове. В някой приказки змейвете избират хора, който обучават в дълбините на пещерата.
Рисунките са много нетипични за човешкия ум. Показват пълна липса на емоция. Няма и оценка за добро и зло. В същото време са напълно стриктни и без видими своеволия и интерпретации от страна на автора (авторите). Рисунките са чист символизъм и тотално абстрактни. Всички фактори около избора на зала, както и на разположението на рисунките в залата показват много внимателнмо проучване и планиране на начинанието. Вписаните познания са от много високо равнище, като включват дори разстоянието на Земята от Слънцето в различните части на годината.
Автор: неизвестен. Рисунките нямат свои съвременни аналози по света, което навежда на мисълта, че не са плод на еволюционно развитие на културите. В по-късни времена, обаче, всички развити цивилизации ползват същите символи.
Възръст: само си мислим, че я знаем, а науката е склонна да я натъкмява.
Никое друго човешко общесто не е изобразявало дори по подобен начин. Навярно рисунките не са плод на човешки ум.
Какво общо може да има тази кост с това?

Advertisements
Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: