Skip to content

Лепенишка техника за временно освобождаване от нерешими за момента грижи

април 2, 2014

На 2.5км на югоизток и на 4км по пътеките от Белоградчик се намира уникалната двуетажна пещера Лепеница. Тя се намира в дол между два скални рида, в който дол цари завладяващо спокойствие, все едно се пренасяме в съвсем друг свят. Това си е така в много голяма степен.
По пътя към пещерата, на около километър по пътеките преди нея се минава между две скали, които оформят своеобразна порта. Наричам я Първата порта към Лепеница.
Първата порта към пещерата Лепеница

Първата порта към пещерата Лепеница

Портите имат важен езотеричен смисъл и означават преминаване от един свят в друг. При това преминаване и умът ни трябва да премине от едно състояние в друго. От тази порта се преминава в област, наситена с различни енергии, където цари спокойствието. Затова и грижите ни трябва да останат извън портата.
Преди само се досещах за това, но при последното ми ходене разбрах и как да се направи това. Имах си някакви грижи, които не можех да реша в момента и които не можех да оставя настрана в ума си.
Затова взех една монета – трябва да е някаква вещ, която има значение за нас – застанах точно отвън на портата и гледах навън. Представих си как изпращам всичките си грижи да отидат върху монетата и, когато във въображението всички те бяха вече върху нея, я оставих пред портата.
Действително от това мислите ми се разсеяха и продължих нататък без грижите си – свободен.
Щях да си прибера монетите с грижите по-късно, на връщане. Знаех, че някой друг щеше да ги направими разрешими.
Мислех и за друго. Че повече няма да взема нищо, което намеря, защото не знам кой си е оставил грижите на него. Също мислех, че това може да е не много коректен, но напълно работещ начин да прехвърляме грижите си на други – като ги поставяме върху апетитни предмети, които оставяме някъде. Но това е подло. После мислих и за размяната на грижи между хора. Например, някаква практикуваща състрадание, съчувствие и разбиране група от хора може временно да си разменя грижите. Така всеки ще разбере какво им е на другите и това ще го промени.
Мислех си и за това, че пари невинаги трябва да се взимат от някого и невинаги с охота, защото парите са нещо, върху което по принцип стоят нашите грижи. Мислих и за крадците какви неприятности си създават, като отнемат вещи. Обикновено те отнемат възможно най-ценни вещи, който са натоварени с най-много мисли. Но пък може крадците да са някакви хора, наказани или с мисията да премахват лоши неща от хората? Може да се продължат размислите. Но със сигурност си създават големи неприятности, като взимат чужди грижи.
Та това е техниката за временно освобождаване от грижите, която ме споходи на Първата порта към Лепеница. При мен проработи много добре. Мисля да я предлагам на туристите, ако преценя, че е подходяща за тях, при походите в този район.
Мисля, че съм навързал няколко момента. Първо, че това е Порта и при нея има преход от едни енергии към други. После е отдавнащното ми убеждение, че там трябва да се поспре малко, за да се аклиматизираме към новата местност и нейните особености. След това едно изказване на приятел, с когото ходихме натам – оставете грижите си тук, никой няма да ви ги вземе. Накрая съм вложим малко творчество, като съм измислил грижите да се слагат върху нещо, за да е по-убедително това за съзнанието.
На връщане си взех монетата с грижите, но те вече не изглеждаха толкова страшни и съвсем скоро се разрешиха.
По пътя към пещерата има още две порти.
Ето и малко допълнително сведение от една статия в интернет за скритите хора:
„В Индонезия се въртят легенди за оранг буниан, което в превод означава „свирещи хора“. Местните ги смятат за нещо от рода на горски духове и се страхуват от тях. Те не могат да се видят, но може да се чуят звуците на барабаните на оранг буниан, когато те правят своите церемонии.Според поверието всички оранг буниан притежават свръхестествени способности. Те живеят много далече от обикновените хора и времето при тях тече различно от нашия свят.

Оранг буниан често влизат в контакт с хората. Те може да откраднат деца, а понякога да вземат и възрастни. „Свирещите хора“ дори може да встъпват в брак с нас, но тогава човек отива да живее в тяхното общество и също става невидим за предишните си близки.

Понякога човек може да се обърне към оранг буниан за помощ, например да ги помоли за прибори назаем, ако му дойдат гости. Шаманите могат да общуват с „горските духове“ по време на своите ритуали.

Вратите към местата, където живеят оранг буниан, са отбелязани с камъни, които се почитат от местните като свещени. Там се ходи с дарения и хората се обръщат към невидимите с различни молби. “

Тези камъни, който оформят различни порти към местностите, в които живеят скрити хора, са много интересни за мен, защото из моя край има множество места, в които усещанията са напълно нечовешки и в тези места често се влиза през своеобразни порти.
Цялата статия може да се прочете тук:  http://interest.actualno.com/Horata-senki-ot-paralelnija-svjat-news_21700.html#ixzz2xYEMAAVk
Advertisements
Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: