Skip to content

Совата. Совата от Бохемската гора. Земната княгиня от Магура. Страшни неща и малък шанс за успех насляпо. 6 от 9 умират.

март 11, 2014

Имам един приятел, с когото се разговорихме и запознахме около снимки на окарини, които направих преди време.
Тази сутрин той ми изпрати едно видео за самодивите от село Шишенци.http://www.youtube.com/watch?v=4h2zXQrqu8E

 Във видеото има един разказ за много високи бели жени с ефирни дрехи, които танцували около могила с постоянно вдигнати над главата ръце. Огромните жени танцували на голямо разстояние една от друга и не се приближавали. Това е едно твърде добро описание на фигурите от Магура. Там, например, никъде няма стоящи близо една до друга женски фигури.
След това разговорът ми с приятеля тръгна в друга посока. Изпрати ми изображение, на което е попаднал, докато е търсел нещо друго.
Тази мозайка е от някъде от Северна Африка. Горе-долу , доколкото ми обясни, на нея пише „Птиците завиждат, но на совата не й пука“. Ако вие имате по-добър прочит, моля, представете го. Искам да знам точно какво пише.
Това, че такива знания се намират в Северна Африка не е чудно, защото там е разположена планината Магреб, което име е единственото близко подобие на титлата Магребал, носена от най-висшите магове – въплъщения на Бога-Творец.
На първо място той ми обърна внимание на двата магурски символа в мозайката.
На първо време ми заприличаха донякъде на нашия символ IYI. След това се вгледахме още по-подробно в символите. Десният символ може да се нарече фалшив от магурска гледка точка. Нарочно дъгата отгоре е показана в зелено. Никъде в Магура няма символ, който да е само една дъга, обърната нагоре. Този десен символ повече прилича на символа на Телец. Ъгълът на отваряне на дъгата също не е правилен – отворена е наполовина, а в Магура отварянето на дъгите е под половината.
Левият символ е действително магурски. Подчертаната зелена част точно съответсва на магурските фигури от този вид. Вляво имаме магурски, а вдясно – псевдомагурски символ.
Совата ясно и еднозначно ни показва да гледаме наляво. Действително в лявата страна се намира верният символ.
Огледайте дясното дърво. Светлосенките му са така разположени, сякаш светлината идва от гледащия. Когато гледаме към псевдосимвола и когато изучаваме псевдоучението, светлината на тяхното величие е светлината на наблюдателя. Тя не е абсолютна.
Огледайте и лявото дърво. Върху него светлината пада от ляво от някакъв независим от наблюдателя източник. Двете дървета са в една сцена, но сенките им са различни. Отдващата извън картината светлина посочва, че величието на лявото учение е независимо от наблюдателя. Освен това, лявото дърво е наклонено на 60 градуса, което е свързано с равностранния триъгълник. Заедно с корените и загатната сянка около падащата птица образува именно равностранен триъгълник. Такъв няма в дясната част на мозайката.
Следва совата. Символ на мъдрост. Совата се намира в гора. Това ми напомня на филма „Тъмните тайни на Бохемската гора“.http://www.youtube.com/watch?v=FpKdSvwYsrE

В него журналист със скрита камера посещава масонска сбирка в Бохемската гора в Щатите. Там, сред огромните дървета се намира грамадна скала-сова, на която те отдават почит и от която молят да им помага в благоденствието.
Масонството се основава на вавилонски сведения за божествените и демонични същества. Първо, древните балкански знания са изопачени силно, когато стигат в Близкия Изток и получават едно приложно тълкувание и употреба там, което винаги води до повече или по-малко тъмно магьосничество. Човек винаги иска да получи нещо лесно и бързо, това е нормално.
Първо, това пано е част от старите сведения, които са били разчетени от определена гледна точка и са превърнати в масонски практики и вярвания. Става ясно защо масоните са си изградили огромна сова сред гора – това е едно доста буквално четене на такива древни източници.
Ако погледнем паното като карта, на която северът е отгоре, совата казва да не гледаме в Близкия Изток, а да гледаме от западната страна – към истинския магурски символ.
Освен това, че совата е намерила изопачено приложение в кървави масонски ритуали, нейната глава удивително прилича на едно магурско изображение.

Доколкото успях да разчета тази магурска фигура, тя значи Земната княгиня – Сатаната – Владетел на земния свят. Действително, човек може да поиска услуги от онова, което се символизира от тази фигура, и те ще му бъдат предоставени. Но Магура никъде не изобразява подчиненост на една фигура на друга, нито, че трябва да искаме, нито, че трябва да избягваме. Тя изрежда фактите, без да им дава оценка дали са добри или лоши – тя дава знание, но не предписва начин на живот. Земната княгиня е един от фактите на битието. Останалото е наш избор или предопределеност.
Преброихме точките в главата на совата – те са 33. Преброихме зигзагите около мозайката. Броя на вълните е 33, като се извадят припокриванията. Зигзагите показват числата 7, 11, 7, 12 независимо дали се четат по часовниковата стрелка или наобратно. В магурския символ в лявата страна, вертикалните странични колони (тъмните) са направени от по 12 камъчета във височина. Средната тъмна колона е направена от 11, а зеленото краче на фигурата е направено от 7 камъчета.
Да се върнем на птиците, които завиждат. Те искат учението на совата. Броят им е 9. Една е горе и лети наляво. Две слугуват на совата. Шест са мъртви. По-точно, две падат и четири вече са мъртви. Тайните учения са опасни, много опасни, защото дават път към големи сили. Зависи как се използват и защо ги изучаваме, 6 от 9 ще постигнат гибелта си. Двама ще останат да служат на совата, мислейки си, че това е пътят. Само един ще отиде наистина при учението. Но совата не иска от никого да й служи, нито някой да й се подчини. Тя казва къде да отидеш – не при нея, а при левия символ.
Да разгледаме и друго. И двата символа се състоят от три колони. Двете дървета и совата образуват също такъв символ, но метафорично представен. Совата е по-ниска от дърветата, т.е. имаме аналогия с левия символ. Совата с двете дървета на познанието и живота съответства на левия символ. Общо имаме три символа с по три колони. Двете птици, които служат на совата, образуват дъгата около и над нея.
Накрая последното. Не, че то изчерпва нещата, но до тук стигнахме в разискването.
Насоченият надолу равностранен триъгълник е духът, който се стреми да се принизи. Насоченият нагоре равностранен триъгълник е материята, която се стреми да се извиси. Всъщност, това е заключеният във форма дух, който се стреми да се върне.
Насочената нагоре материя е Творецът на материалния свят. Насоченият надолу дух е падението.
Огледайте и тревите – всичките са насочени надясно, сякаш вятърът духа от ляво. Не върви с вятъра, защото ще отидеш при Телеца. Ще се наложи да вървиш срещу вятъра, ако искаш да отидеш в лявата страна.
В мозайката са вплетени числата 3, 6 и 9, а Тесла е казал, че който разбере тези числа, ще разбере най-голямата тайна.
Един постига, двама служат, шест умират. Но това са само завистливи птици, а на совата не й пука.
Advertisements
2 Коментари
  1. Tatiana permalink

    Интересно. Колко много символизъм в една малка древна мозаѝка!
    Добре ще е да анализирате и картините на Леонардо да Винчи. Казват, че и там има много символизъм. Не че не са изписани килограми мастило, но вие имате наблюдателно око и бихте могли да направите своя интерпретация.

    • Предполагам, че в неговите картини са вписани множество послания. Нужно е много наблюдение, човек е добре да се съсредоточи в една област.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: