Skip to content

Как светът се ражда от разпада на Първичната светлина, отнесена към себе си

ноември 22, 2013

Докато си разработвам материали за нещо следващо, намерих още по-добър отговор за нещо предишно. С много по-точно изчертаване на Геометрическата синтеза от двора на дивечовъдната можах да направя много по-пълен и по-точен анализ от друг път.
Всички линии, които определят трите фигури, произлизат от една обща точка. Те се пресичат под прав ъгъл с друга линия (друг набор от линии). Сложно е много, но повече за обяснение, отколкото за разбиране.
Става дума за Първичното сияние, което е невъзможно да се опознае, защото няма свойства. Когато то се отнесе към себе си, става Вторично сияние и поражда Дух, Душа и Тяло – трите съставни елемента на цялото битие. Това е все едно преминаването на светлината през призма. Фактически, призмата е изобразена в скалите – под окото има площадка с формата на раностранен триъгълник.
Ние можем да видим Първичното сияние само през призмата на Вторичното.
Още отдавна писах в блога си, че отношенията са само под прав ъгъл. Тук лъчът разложена Първична светлина се пресича с друг лъч и от това се ражда построението.
Фигурите са така разположени една спрямо друга, че продълженията на страните, ъглополовящите и т.н. се пресичат в нарочни точки. Фактически, разположението на фигурите и самите фигури се дължат на нарочните точки, които възникват от проекцията на този разложен лъч Първична светлина.
Не може да се каже, че е просто, но със сигурност е гениално.

Смисъл на Петроглифа / Астролабията от Белоградчик.

Смисъл на Петроглифа / Астролабията от Белоградчик. Част от изображенията е т.нар. Геометрическа синтеза, която показва получаването на вторичния триединен бог от първичния непознаваем бог.

Advertisements
Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: