Skip to content

Големите астрономически познания на старите българи от Магура.

ноември 22, 2013

Чета си книгата и достигам до нови прозрения. В нея твърдя, че „слънцето“ от Магура има три прочита: на Слънцето, на източника на символите на силите, на Земята. Това сега се подкрепи от последното измерване, което направих.
Там, където минава червената линия през „слънцето“, долният лъч е направен нарочно по-дебел от останалите, което показва, че е по-особен. От него започва спиралата около „слънцето“. Това е прецесионната спирала, която земната ос описва по небето за период от 25 920 години. Този лъч отговаря на оста на планетата ни, когато изображението се чете като Земя. Измерих наклона му спрямо вертикалната ос и се оказва, че той е около 24 градуса – точно толкова, колкото е наклонът на остана на Земята.

Слънцето от Слънчевия календар в пещерата Магура. То има няколко равнища на прочит и едно от тях е да се разбира като планетата Земя.

Слънцето от Слънчевия календар в пещерата Магура. То има няколко равнища на прочит и едно от тях е да се разбира като планетата Земя. От това произтичат интересни следствия.

Отгоре е магурската астрономическа рисунка, а отдолу е прецесионната спирала, която оста на Земята описва по небето.

Прецесионната спирала, която северният полюс на Земята описва по звездното небе в продължение на 29 520 години,

Прецесионната спирала, която северният полюс на Земята описва по звездното небе в продължение на 25 920 години. Тя е изобразена около Слънцето в Слънчевия календар, когато то се чете като „Земя“.

Не само графично са изобразили спиралата правилно, но също и посоката на въртене, която е обратна на часовниковата стрелка. Затова и изобразената при „слънцето“ ос сочи вярно в началото на спиралата.

Advertisements
Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: