Skip to content

Книгата „Посвещение в Магура“, написана по петгодишното изследване на рисунките, скоро ще бъде на книжния пазар

октомври 3, 2013

Кирил Кирилов, авторът на настоящия блог, а също и на блога kikowsky.blog.bg, наречен Магура – Източник на съвършенство, е горд да представи на българския читател дебютната си книга „Посвещение в Магура“. В нея той е подбрал тематично част от находките си, направени през петгодишното лично изследване на смисъла на магурските рисунки. Темата е представена в рамките на древната практика на посвещението, която е извършвана от Магурската школа в пещерата Магура. Чрез нея хората са били посвещавани в магическото изкуство и са получавали обучение за магове.

Това тематично построение на книгата прави магурската тема последователна и логично изложена, като с това тя е съвършеното пособие за навлизане в света на древното балканско учение. „Посвещение в Магура“ въвежда в общата философия на рисунките и разкрива смисъла на техните детайли и отделните сцени.

Книгата съдържа 175 страници, като на 100 от тях са представени около 200 изображения. „Посвещение в Магура“ е неминуемо без показването на рисунките, защото именно те са носителят на информацията.

За по-подробна и своевременна информация относно книгата можете да посетите фейсбук страницата „Посвещение в Магура“, където се представят отделни аспекти от изданието. Страницата е създадена за всички потенциални читатели, които искат да се запознаят предварително с книгата и да преценят дали нейното място е в техните библиотеки.

Тук са представени предната и задната корица.

predna korica

zadna korica

Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: