Skip to content

Бележки върху буквата Г

юли 7, 2013

Буквата Г има много общо с буквата Б. Както Б е възприеманата (преднамерената) от съзнанието част от цялото сътворение Ф, така и Г е съзнаваната (преднамерената) част от цялата промисъл Т. Г е онова, което възнамеряваме, независимо че делата ни винаги предизвикват и обратния на търсения резултат. От гедната точка на Аз ние имаме предвид изглеждащата ни полезна част от промисълта, мислейки си, че избягваме нежеланата и уравновесяваща част, която допълва Г до Т.

Думата БОГ е много добър пример. Б е едностранчивото построение, О е породеното от него множество, а Г е осъщественост, когато е в края на думата. Но  в края на думата е осъществеността на небалансиран замисъл – само „полезната” и желана част от него. БОГ е един термин, който предполага силна осакатеност. Първо, бог е добър или зъл, но не и двете, а такъв бог е силно неистински и лицемерен. Този бог създава множества (действителности), които се осъществяват само в едната си част – добрата или злата. В действителността всяко действие поражда пълен набор от последствия – добри и лоши. Но според концепцията за бог, последствията от неговите действия имат само едната особеност, което е лъжа.

ГРАД е много добър пример за Г в началото на думата, където значи половинчата промисъл – без уравновесяващата си част. Г е поливинчата промисъл (съзидателната част в случая), Р е въвеждането на тази промисъл в образ, А значи, че този образ дава последствия (излъчва), Д – въведен е в конкретно построение. ГРАД е съзидателен замисъл, който е превърнат в оживен образ, приел конкретни контури.

Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: