Skip to content

Бележки върху буквата В

юли 7, 2013

Смисълът на буквата В се разкрива от съюзите „в” и „във”, а също и от връзката й с букват Ф. Знаем, че В е звучният партньор на Ф, която е буквата на осъществяването на промисълта и често звучи като нея, особено когато се намира в края на думата. В е образувана от двата полукръга на Ф, носещи построението и необходимото за него пространство – неговата антитеза.

В означава „осъществявам в”. Това е тавтология, която трудно може да се избегне поради това, че думите са много по-сложни от буквите, а е невъзможно директно да опишем по-простото чрез по-сложното.

ВЯРА следва да се чете така: осъщестяване в действителността на Я, което поражда образа Р, който добива живот. Заложеното в полукръговете на В се превръща в образа в Р. ВЯРВАМ В означава, че построението ми В в действителността Я поражда образ, който добива съществуване и на свой ред се осъщяствява в чрез второто В. Този израз може да бъде опасен като житейска философия, защото той ни осъществява в условия на това, в което вярваме. Той ни осъществява в рамките на това, в което вярваме. Опасността е, че така ние предаваме живота и осъщствяването си в рамките на парадигмата, в която вярваме. Различно е положението с ВЯРВАМ ГО, защото ГО е множеството (света) О, което се поражда от желаната част от промисълта Г. ГО не ни заствя да сме вместени в рамки, а ни оставя като творящи наблюдатели извън това осъществено множество.

Advertisements
Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: