Skip to content

Бележки върху буквата Б

юли 7, 2013

Буквата Б е една от най-любимите букви на българите и това има своето дълбоко основание. Най-много български думи започват с тази буква.

Цялата вселена е един наблюдаващ се и изучаващ се живот. Тя е ум, разум, съзнание и дух. Единственият начин да опознае себе си е, като се представя във всевъзможни образи и се наблюдава от безбройните гледни точки на всички въплъщения. Когато някое въплъщение познае, че то е всички останали въплъщения и, че само наблюдава себе си, гледайки навън и навътре, то се освобождава от образа, в който е въплътено и се завръща в чистото състояние на самия осъзнат живот.

До тогава, обаче, има дълъг път на приемане на образи, пораждане на въздействия, търпене на последствия и т.н. За да се получи това, е нужно животът да се раздели в множество образи, в който да се въплъти. Това разделяне се представя образно чрез буквата Ф:

f

Вижда се, че дясната страна на кръгчето съдържа нещо. Тази особеност се наблюдава във всички изобразявания на този знак. В Кръга над село Върбово, който е една огромна буква Ф, дясната страна е заета от гора, а лявата е празна. Това е спазено и при още по-голямата буква Ф:

teren

В дясната страна на този огромен кръг са разположени Белоградчишките скали, които са носителят на матрицата на построението.

Ф е знакът на осъществяването, на сътворението. Изглежда, че той означава създаването на единица построение и неговото отделяне от останалото, както и на единица пространство. Пространството се явява противотезата на образа. Затова Вселената постоянно се разширява и всички нови обеми непрестанно се изпълват с въплъщения.

Има две рисунки в Магура, който могат да са първообразите на буквата Б:

115 116

Това са двете рисунки под Слънцето. Вижда се, че и двете са производни от Ф, като са само дясната му страна. Допълнително, и в двете полукръговете (това с аотново десните полукръгове) имат съдържание – те съдържат в себе си построението, което трябва да бъде въплътелно. И Б, и Ф са производни от трите образа на божеството-майка, от което всичко се ражда. Така да се каже, Б е бременната жена, която носи построението в корема си, а Ф е също такава жена, носеща и антитезата на построението. По принцип, буквата Б е плод на съзнанието. Когато правим нещо, ние винаги създаваме и неговото противоположно, но не съзнваме това. От наша гледна точка правим само доброто, например. Истината е, че с това създаваме и лошото, но ние смятаме, че осъществяваме само едната половина. Това е Б.

Буквата Б е носителят на образа, в който предстои да се въплъти животът. Затова огромно количество от нашите думи започва с Б – защото това са думи на осъществяването. Затова и смятам, че българинът е въплъщение на замисъла на живота или изпълнител, подпомагащ въплъщенията на замисъла на живота. Буквата А, когато е след съгласна, означава излъчването на същността преди нея. Тогава БА означава душата (построението), която се осъществява във висшите действителности и предстои да се осъществи като КА в нисшите светове, е напълно точно потръждение на изложеното до тук.

Имаме много думи, които започват с ОБ – обхващам, обемам, обгръщам, област, обиколка и т.н. Всички те показват, че се отнасяме към някаква съвкупност, а всяка съвкупност се определя по някакви свойства. Те са описани в Б. О е цялост, множество от неща. Тогава ОБ е множеството от неща, който имат свойства Б. Действието с това определено множество се изписва след ОБ – обРИЧАМ, обТЯГАМ, обИЧАМ и т.н. в същия дух.

Спрежението на глагола СЪМ в първо лице единствено число БЪДА е чудесен пример. Б е построението, което има да се осъществява. Ъ пренасянето между различни по същността си неща. Д значи „изчертай го”.А е излъчваното сияние от постреоната цялост. БЪДА значи „пренасям замисъла в конкретно построение (изчертавам го), така че той да започне съществуването си”.

Думите са обръщения към самия живот, който е всичко. Те са указания (команди), които се изпъляват от него. Но само думите не са достатъчни.

Advertisements
Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: