Skip to content

Гледайте внимателно… фокус-мокус: воала!

юни 15, 2013

Един от хилядите църковни стенописи из България – на вашето внимание. Мда, обаче за почти всички това си остава просто един стенопис и нищо повече, а за това има изключително основателна причина – никой не ви позволява да видите вплетените в него символи в техния оригинал. А те се намират в една пещера в Северозападна България, в която има изобразени много символи. От особени по-особени, обаче много се внимава те да не се показват. Показват се само едни „ловци“ и едни „животни“ – винаги и незименно. Другите изображения никога и по никакъв повод не се показват.
Защото който ги познава, той може да ги види и на други места. То е много лесно.
Стенопис от български религиозен храм - черква.

Стенопис от български религиозен храм – черква. Виждаме Богородица (Девата), Синът божи (самият човек), а отдолу светци.

Гледайте стенописа. Вижте одеждите на светците – изпъстрени са с шахматни полета, които са замаскирани, но нарочно недокрай като кръстове. А въпросната пещера е пълна с такива полета, обаче тях никой не показва. След това вижте ръцете на Девата. А сега вижте същите ръце отново във въпросната пещера. Вижте ръцете и на Младенеца. Отново същата конфигурация, която е запазена марка на рисунките от Магура.
Снимка на рисунки от пещерата Магура.

Снимка на рисунки от пещерата Магура. Виждаме шахматен мотив. Тези мотиви са силно застъпени в Магура, като са налични различни техни размерности, както и противополета – със същата размерност, но с обратно разположение на черните и бели полета. От това следва, че шахматните полета от Магура изразяват някаква абстрактна идея, например свързана с времето и пространството.

Снимка на много сложна рисунка от Магура.

Снимка на много сложна рисунка от Магура. Приводно рисунката е проста, но трябва да се знае, че двете черти и точката отдясно са част от съчетанието. Те са геометрически обвързани с човекоподобната фигура и са част от нейното геометрическо построение, което е много сложно. Това значи, че рисунките от Магура са много добре премислено и много точно представяне на идеи, които ние все още можем да проумеем и осмислим.

Снимка на рисунка от пещерата Магура.

Снимка на рисунка от пещерата Магура. Отново сложна идея, вплетена в привидно прост образ.

Това, нека да кажем, че не е достатъчно. Обърнете тогава внимание на раменете на Девата. Пак в магурски стил. И накрая – двата кръга отстрани на врата на Девата. Тези две точки се срещат при много от рисунките от Магура.
Снимка на рисунка от пещерата Магура.

Снимка на рисунка от пещерата Магура. Вдигнатите „ръце“ в полукръг около „главата“ е уникална особеност на рисунките от Магура, по която те могат да бъдат разпознати винаги и навсякъде. Благодарение на такива особености може лесно да се види, че културата от Магура (древните българи) са повлияли развитието на окултната, философска и религиозна мисъл по целия свят. Как е станало това е наша работа да разберем.

Снимка на рисунка от пещерата Магура, чието име неслучайно напомня Магнаура.

Снимка на рисунка от пещерата Магура, чието име неслучайно напомня Магнаура. Виждат се ред типични магурски мотиви, вплетени в едно изображение. Това е част от развитието на образа, чрез което се изказват много задълбочени и сложни тези по образен начин.

Снимка на рисунка от пещерата Магура.

Снимка на рисунка от пещерата Магура. Така наречената от „учени“ тълкуватели „царица“. Защо? Защото е „закичена“ с атрибути за разлика от останалите човекоподобни фигури. Моето лично виждане е, че това е човешкият облик на Девата.

Но вие и аз никога не бихме видели това, ако чакахме да ни го покажат. Никой няма да ни го покаже, защото след това ще разпознаем видяното в иконите. А това е много опасно за Църквата, защото тя твърди, че нейното учение е на 2 000 години и е дадено от изфабрикувана личност. А иконите доказват, че това изобщо не е вярно.
Истината е, че Християнството е последния етап от оформянето на една много, много стара философия, която произлиза от Балканите, а не от Близкия Изток преди 2 000 години. Помислете си – дори науката признава, че рисунките от Магура имат възраст от 11 500 години, а те са дори и по-стари.
Това, ако се осъзнае, би променило много неща. Включителното и разбираните какви и кои сме ние, българите. Но това никой никога няма да позволи да се случи. Твърде прекалено е за системата, за да го допусне.
В Църквата има хора, които много добре знаят какво е нарисувано в Магура. Затова в медиите винаги ще виждаме само и единствено „ловната сцена“.
Advertisements
2 Коментари
  1. Tеа permalink

    Стенописът ми напомня едно изображение, маѝ беше от стена от Белоградчишката крепост, с фигура наподобяваща клин, пак с две точки от едната и другата страна. Може да е стилизирано изображение на Девата.

    • Да, приличат си 🙂 радвам се, че сте го забелязали 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: