Skip to content

Древен жречески заслон над пещерата Лепеница (Лепенишки печ), Белоградчик

май 29, 2013

Древен жречески заслон от околността на Белоградчик

Древен жречески заслон от околността на Белоградчик

Районът на Белоградчик е дом на древното окултно учение от Магура, което датира отпреди повече от 40 000 години и е записано в пълния си вид преди повече от 14 000 години. Това учение е вдъхновено у човека от мистичните енергии, излъчвани от скалите и Белоградчишкия разлом – никак не е случайно, че хората спонтанно наричат скалите „докоснати от Бог“. Това е и причината сред тях да са разположени множество древни светилища, на които места в древността хората са добивали мъдрост чрез съзерцание на тайнствената красота на скалите и общение със споменатите енергии.

Тези места и техните истории не са достъпни за масовия турист, който минава набързо през Белоградчик и посещава само крепостта „Калето“, и който преминава с тривиална беседа през пещерата Магура. Но пък са налични за всички посетители, който желаят да се разходят малко повече сред скалите.

Белоградчик разполага с посветени водачи, които могат да развият една обикновена почивка до съвършено изживяване.

Advertisements
2 Коментари
  1. Мариета Христова permalink

    Здравейте, аз съм израснала в гр. Белоградчик, но от 15 години вече не живея там.
    Поне веднъж в годината като пътувам натам се разхождам из крепостта и много ще съм благодарна да се свържа с някой водач, който да ми покаже по-различен маршрут и да разкаже нещо от историята!

  2. Здравейте, госпожо Христова! Казвам се Кирил Кирилов и често правя разходки из околността на Белоградчик, като пиша тук и на други места за находките, на които попадам.
    Мога да Ви предложа разходки според Вашите интереси и предпочитания. Долу вдясно на страницата съм оставил всички налични средства за контакт – телефон, скайп, фейсбук, е-мейл. Можете да използвате някое от тях, за да се свържем и да изберем най-добрите за Вас разходки 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: