Skip to content

Магура-йога

януари 28, 2013

Най-сполучливият начин да се запише цялото възможно разбиране е чрез образи, защото те носят много информация, която е представена в нейния свързан и цялостен вид. Това е една от основните причини рисунките от Магура да изглеждат едновременно познати и разбираеми, но и далечни и направени от някакъв чужд ум, който се различава много от нашия. Опитите ми да ги разбера с ежедневното си мислене се оказваха много непроизводителни. Изглежда, че са направени от хора със съвсем друго мислене, което ние сега не владеем добре. Като че ли тези хора са мислели с образи. Затова единственият достъпен ми начин се оказа медитирането над рисунките, вглъбяването в тях. В него оставям цялото си съзнание и подсъзнание да ми дадат асоциации на наблюдавания образ, а често се случва така, че в следващите няколко дни попадам на информация или идея, която ми дава ключ към разбирането. Самата медитация е като задаване на въпрос, а след това цялото съществуване дава отговор. Това работи не само с рисунките от Магура, а с всичко и е една техника, която знам от преди това и съм използвал за много неща.

Докато правех това, наблюдавах множество изменения, които се случваха с мен. Така достигнах до виждането, че медитирането над магурските рисунки е много подобно на йога, но с участието само на ума.

Има множество различни видове йога, които се различават по начина на изпъление и по конкретната цел, която имат. Всички видове йога развиват и тялото и душата, но всеки от тях има своя специфика.

Не подозирах, че опитите ми да анализирам фигурите от Магурата ще ми разкрият още един вид йога – Магура-йогата. Тя не се прави с участие на тялото, а само с ума. Предназначението й е да култивира в човека чисти емоционални състояния и да му даде най-преки сведения за пътя на познанието чрез идеалните логически построения. Чистите емоционални състояния се възприемат най-добре от Вселената и затова действията и идеите, съпроводени от тях, се осъществяват с най-малко съпротивление от нейна страна. В повечето случаи Вселената сама реализира идеите, съпроводени от чисти емоционални състояния, което е основата за успешното правене на магии. Идеалните логически построения са най-естествените структури на обектите и събитията – затова те са онзи материал, който е изобилен из Вселената и от който е най-лесно и ефективно да се строи. Естествено, това винаги става най-лесно и с най-добри последствия, когато се прави в съзвучие с нейния замисъл.

Фигурите от Магура показват път на трансформация, който минава през отделни състояния, те показват пътя на развитието, а следователно и на познанието. Този път на развитие и характерните точки по него са универсални за всичко съществуващо. Опитвал съм да ги тълкувам от най-разнообразни гледни точки и до момента напълно отговарят на познанията, които са ми известни. Затова у мен се породи желание да заинтригувам учени от различни области на познанието също да проверят дали няма да видят науките си изписани там чрез рисунки. Но до момента това все още не се е случило – Магура винаги остава някъде далеч извън погледите дори на историците, да не говорим за физици, химици и математици.

Правенето на Магура-йога изисква единствено напълно да се отдадем на представата, че сме поредната фигурка, да се опитаме да видим света от нейната гледна точка, да я изживеем. Тогава фигурката, символизираща някакъв етап от пътя на развитието, ни разкрива логиката си и чистата емоция, която й отговаря.

Изобщо, при правенето на йога и при медитирането, за някакви информационни полета (може и духове или съзнания) ние изпъкваме, заявяваме желание за връзка и заемаме удобно положение за трансфер. Хората, които са потънали в светски и ежедневни мисли и дела, са почти невидими и недостъпни за информацията от тези полета.

Нормалната форма на човешката душа е като пламъка на свещта. Правенето на Магура-йога може да променя формата на душата и тя заема конфигурация като на съответната фигура. Това е могъщ инструмент за справяне с всякакви ситуации и постигане на всякакви цели, защото, конфигурирайки себе си по съответния начин, можем оптимално да се впишем в света. Правенето на Магура-йога е пряк път към усвояването на пътя на познанието и към способността той да се прилага за сътворяване.

Лично аз първо видях в магурските рисунки указания за това как се правят магии, защото през онзи етап от живота ми това беше главното ми търсене. Винаги съм бил очарован от магията и недостъпните за останалите знания и способности. Признавам си, че първо това беше мотивирано от желанието ми да имам небалансирани предимства пред света и да се ползвам с облаги в следствие на това. Но с времето търсенето ми се отмести. Магията ме вълнува още, но алчността за магия ме доведе до едно по-дълбоко разбиране.

Мога откровено да кажа, че Магура не случайно се казва така. Там са създавани магове и лично съм се убедил в силата на знанието от рисунките, когато то се прилага за осъществяване на замислите, които имаме – когато се ползва за правене на магии. Ако изобщо може да има учебник по магическо изкуство, то най-добрият са рисунките от Магура. И, ако съществува магическо учение, най-доброто е Магура-йога.

Съществува ясен библейски и църковен стремеж магията да бъде изкоренена. Внушава се чувство на вина и страх у всеки, който дори мисли върху нея. Тя е забранена и заплАхата е Адът. В днешно време науката е подела същия този байрак и заклеймява всякакви изследвания в тази област като плод на психически страдания.  Извинението за това е, че отвъдния свят не може да се измери. Намирам, че това е манипулация, целяща да направи хората слаби. Магия не може да се прави сама по себе си, тя е винаги свързана с цялото. Без участието на цялото магията е невъзможна, защото цялото трябва да я осъществи. Всъщност, магията е умение за работа с всичко, с целия живот. Тя не е обикновено намерение за злоупотреба, не е грях. Може и да е използвана така, но това не е смисълът й. Затова е лъжа, че бог иска магията да бъде изкоренена, защото самият бог е най-великият магьосник, който с мисълта и духа си твори света. Науката също не трябва да се страхува, защото в основата си магията е именно наука, но не толкова за материалния и пряко измерим свят, колкото за неговата по-дълбока причина.

Причината за заклеймяването на магическото изкуство е много проста – хората да бъдат направени слаби и зависими. В същото време, магията се пази и практикува точно от тези същите хора, които най-много й се противопоставят. Но те се противопоставят, ако други я владеят иначе грижливо я пазят за себе си. Всички религиозни ритуали и практики са в действителност магия. Значи, едни могат да ползват магическото знание и изкуство, но други не могат? Не намирам това за откровено и честно отношение, което цели благоденствие на човечеството. Намирам го за подла лъжа, целяща да ни направи роби на онези, които владеят повече знания и умения от нас. Но разбирам страха на владетелите, защото с магията всеки човек, дори най-безвластният, може да им се противопостави и да ги лиши от властта, без която са нищо. Затова наистина много хора бяха убити и потискани, но все пак българите устояха и на това изпитание и съхраниха старите си знания. Истина е, че днес ние практикуваме много повече древната си мъдрост, отколкото повелите на кликата с нечисти помисли. Практикуваме древната си мъдрост дори почесто, отколкото прилагаме науката в живота си! Такова е било величието на някогашното ни познание, че то се е запазило и до сега. А Магура-йога е най-лекият път из него.

Advertisements

From → изводи

Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: