Skip to content

Магурските корени на Източното Православие. Триединство

януари 26, 2013

Нека не се лъжем, не Християнството първо е въвело Триединството – то го е наследило. Триединство има още в Магура, което е поне 12 000 години преди Христос.

Триединството е трите лица (проявления) на Бог – Бог Отец, Бог Син и Светия дух, но то е загубило функционалната си същност за разлика от древното магурско Триединение. Това са трите „аспекта“ на Бог, които винаги и във всяко нещо се явяват заедно, като чрез това го изграждат и осъществяват. Това е богът на християните – копие на много по-древен и истински бог.

Триединението от Магура се състои от дух, душа и тяло, като целият видим свят е продукт на тяхното комбиниране и взаимно влияние. Едно от тези три начала на Битието е, както се каза душата, която е носителят на промисълта, т.е. на логическото построение. Според рисунките от Магура промисълта навлиза в света ни чрез едно божество, което е представено чрез три образа.

Две от трите изображения на божествотоВижда се лесно, че трите лица на съвременния християнски бог не са нововъведение. Такива идеи са съществували на Балканите още преди 14 000 години или дори повече.17Третото изображение на основното божество от Магура

Нещо повече. Според рисунките от Магура, по онова време не е съществувало многобожие. Трите изображения ясно показват, че се отнасят за едно и също божество, т.е. монотеизмът (единобожието) също е възникнало като идея наистина отдавна и то на Балканите.

Това, което виждаме пред себе си, е много красноречиво – съвременното човечество не е отишло по-далеч в идейните си основания от висотите, които са били достъпни на Магурската култура.

Тук стои по много интересен начин въпросът за Богомилството, което се твърди, че е опит за възстановяване на Първохристиянството. Дали това чисто Християнство не е именно древното Магурско учение?

Advertisements

From → подобия

Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: