Skip to content

Опитът ми с лекуването с ръце и мисъл

януари 25, 2013

Докато учех във Видин, живеех на общежитие. В съседната стая имах един съквартирант, който се интересуваше от магия и окултни знания. Той беше амбициозен човек, който често се заемаше да усвои някакво ново умение.

С него често разговаряхме на терасата на такива теми. По онова време с едни момчета на село също разговаряхме по тези въпроси и понякога опитвахме по нещо. Едното беше нещо като групова медитация с водач, който разказваше някаква история. По-конкретно, ставаше дума за вървене по някакъв коридор, който в края си правеше една чупка. Водачът описваше как изглежда коридорът и как ние вървим през него. Целта на това беше съзнанията ни да оставят всичко останало и да се съсредоточат върхо върху едно нещо, като това ги правеше съзвучни. Преди чупката в коридора водачът преставаше да дава указания и всеки сам си представяше, че поглежда как има там. След това споделяхме кой какво е видял. Удивително беше, че разказите ни съвпадаха в голяма степен. И не само по отношение на онова след чупката в коридора, но и за някои събития из самия коридор, които не са били зададени от водача.

В тези занимания имаше „батерии“ – хора, които даваха сили, имаше и „огледала“ – хора, който не мислеха за нищо. Така да се каже, техните съзнания отразяваха мисловните събития, защото бяха безразлични към тях.

Веднъж съквартирантът ми ме помоли да седна на един стол и да мисля за него, а той сложи ръцете си на главата ми. Обаче не мислех за него. Не мислех за нищо. След десетина минути той ме попита какво съм правил, защото го заболяла главата, а искал да ми причини главоболие на мен. Бил прочел това някъде. Казах му – по отношение на неговото действие моето съзнание се е явявало огледало.

Тогава ми стана ясно, че това може да се използва за лечение, вместо за причиняване на страдание. Започнах да опитвам със себе си и имаше добри резултати. Ръцете поставях от двете страни на болното място и си представях как по тях започва да тече светлина и да се влива в болката. Може да не работи добре при всеки, нужно е въображение. Представях си болката най-често като обект с червено сияние. През ръцете си първо пусках червена светлина, като насочвах лъча й в обекта. След това постепенно изменях светлината през различните цветове до синя и дори до виолетова. Насичщах болката с тази светлина и се представях как тя се разпада. Продължавах това разпадане във въображението си, докато болката се превърнеше в светла пара. След това спирах излъчването и си представях как ръцете ми започват да засмукват и това сияйно облаче навлиза в тях, но не му позволявах да влезе много навътре. След това енергично изтръсквах ръцете си.

Опитвах същото и с други хора, които получиха облекчение. Интересно беше, че в няколко случая те споделиха виденията, който са имали, и те съвпадаха с видяното от мен по време на това лечение. В някои случаи, даже доста често, можех да почувствам страданието им, работата на тялото им и т.н. Не го чувствах със силата, с която те го чувстваха, но го имах като усещане и представа на същото място. Такива занимания имах много. Може би благодарение на тях и до сега често мога да изпитам чувствата на хората.

От тогава ми остана умението да насочвам енергиите в тялото си. Всичко може да бъде повлиявано чрез въображението, ако то се задържи достатъчно дълго върху нещо.

Веднъж отидохме в Чипровския манастир. Там в черквата имаха много интересен свещеник, който всеки ден държал проповеди. Погледахме го и го послушахме. Точно тогава той говореше за зрение от ума, което може да вижда в тялото напълно триизмерно и цветно, както това не може никаква апаратура. Говореше за виждането на болестите вътре и за тяхното лекуване с ръцете. Не бях изненадан от темата, по-изненадан бях от този свещеник-окултист и мистик.

Advertisements
Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: