Skip to content

Черни хора без глави, появяващи се изпод мостовете

януари 24, 2013

Недалеч от Белоградчик, близо до селата Репляна̀ и Търговище е имало поне два случая на срещи с много странни същества – черни хора без глави, които се появявали изпод мостове. Тези села се намират точно в подножието на южната стена на Белоградчишкия разлом, върху която е разположен Кръгът.

Едно лято преди повече от двадесет години (през 80-те години на XXв.) в село Репляна, още когато там е имало кино, вечерта след една от прожекциите хората се разотишли. Последен бил служителят, който прожектирал филмите. По пътя към дома си той минавал през мост в центъра на селото на път към дома си. Приближавайки моста, човекът почувствал някакво силно напрежение и бил нащрек. Изпод моста излязло нещо, което изглеждало като човек, но било черно и нямало глава. Човекът започнал да бяга, изпълнен с ужас, и имал усещането, че съществото го гони. Бягал с всички сили и по някое време се успокоил достатъчно, че да се реши да погледне назад. Съществото вече го нямало.

Много по-наскоро, през 2005 година, четирима души пътували с каруца. Връщали се от селото Боровица към Чупрене. Било лятна вечер. Малко след село Търговище наближавали мост. Конят започнал да става много неспокоен. Когато се приближили съвсем, изпод моста излязъл черен човек без глава. Обхванали ги жесток страх и ужас. На единия устните се спукали силно от страх и напрежение. Съществото имало някаква огромна сила, с която спряло каруцата – държало я с едната си ръка. Конят бил подивял и галопирал на място, но каруцата не помръдвала. Малко по-късно съществото ги пуснало и на галоп конят стигнал до Чупрене. Отнело им много време да се успокоят.

От дългогодишен шофьор на автобуси от Белоградчик, който е пътувал много и по всевъзможни линии, съм чувал за подобен случай между Белоградчик и село Гранитово в местността Попов завой, където е построен мост. Изглежда, че е имал поне няколко срещи с някакъв човек, който изведнъж изскачал от това място и всичките били все много рано сутрин, още по тъмна тъмница. Но не пожела да разкаже повече, а отклони темата в друга посока.

На моменти, когато съм бил на сигурно място, ми се е искало да знам как да повикам такова същество, за да говорим. Но, когато съм бил нощно време навън, тези желания винаги са ми минавали. Поведението на тези загадъчни същества в някаква степен изглежда агресивно. Никого не са убили, нито на някого са причинили нещо нарочно, но не мога да ги възприема и като дружелюбни.

Оказва се, че това не са изолирани случай. Имало е такъв в Българската армия в началото на 80-те години на XX век. Стената на поделение била прескочеха от черен човек, който не личало д аима дрехи, но тялото му изглеждало като черна гума. То не направило нищо особено. Един от войниците насочил оръжението си към него и стрелял. По нищо не личало съществото да е било ранено. То отишло при войника и го докоснало. Войникът се разболял тежко от неизвестна болест и оздравял от нея едва след няколко месеца, прекарани в болница.

Такъв случай има от преди няколко години в Пловдив, където строеж на мол водел до разрушаването на едно тепетата. Там се появил „безглав монах“.

Сцени с подобен участник се разиграли и във Великобритания, където „безглавия монах“ възпрепятвствал строежа на увеселителен парк.

Много от магурските рисунки наподобяват на такива същества. 

Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: